Andrův stadión Články


Olomouc, Česko

Další články

Olomouc vypsala zakázku na modernizaci osvětlení Androva stadionu

Olomoucká radnice vypsala veřejnou zakázku na modernizaci osvětlení Androva stadionu, aby splňoval kritéria Unie evropských fotbalových asociací UEFA. Výměna starých výbojkových světel za moderní LED zdroje světla má stát zhruba 11,5 milionu korun.

Andrův stadion čekají milionové investice, návrh posoudí radní

Milionové investice by si v příštích letech měla vyžádat modernizace Androva stadionu v Olomouci. Podle vedení fotbalového klubu Sigma je nutné například rekonstruovat hlavní hřiště, světelnou tabuli či letité umělé osvětlení. Koncept investic na podzim dostanou olomoučtí radní.

Češi odehrají červnové kvalifikační zápasy na Letné a v Olomouci

Česká reprezentace odehraje první domácí zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Bulharskem 7. června na stadionu Sparty v Praze na Letné. V dalším utkání poté národní tým o tři dny později přivítá Černou Horu v Olomouci, která letos slaví 100 let od založení klubu. Fotbalová asociace ČR o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Olomouc podepsala se Sigmou kupní smlouvu na Andrův stadion

Kupní smlouvu na Andrův stadion dnes podepsalo vedení olomoucké radnice s prvoligovým klubem SK Sigma Olomouc. Město za stadion zaplatí 145 milionů korun. Součástí dohodnuté realitní transakce je i výměna jedné z tribun stadionu za třetinový podíl radnice ve fotbalovém klubu, v němž si město chce v budoucnu ponechat symbolickou jednu akcii.

Město Olomouc odkoupí od Sigmy Andrův stadion

Olomoucké zastupitelstvo v pondělí schválilo nákup Androva stadionu od prvoligové Sigmy Olomouc. Město za stadion zaplatí 145 milionů korun. Součástí realitní transakce bude i výměna jedné z tribun stadionu za třetinový podíl radnice ve fotbalovém klubu, v němž si město chce v budoucnu ponechat symbolickou jednu akcii.

Zelení chtějí referendum, zda má Olomouc koupit Andrův stadion

O chystaném nákupu Androva stadionu od prvoligového klubu Sigma Olomouc by podle Strany zelených měli místo olomouckých radních a zastupitelů rozhodnout v referendu obyvatelé města. Podle nás se jedná o výrazně nevýhodnou transakci nejen pro město, ale i pro samotný klub, řekl dnes ČTK předseda olomoucké organizace Strany zelených František Kocourek.

Sigma snížila požadovanou cenu za Andrův stadion o 40 milionů

Prvoligový klub Sigma Olomouc snížil požadovanou cenu za případný prodej Androva stadionu městu o 40 milionů korun na 145 milionů. Rada už novou nabídku obdržela, řekl dnes ČTK primátorův náměstek Martin Major (ODS). Olomoucké zastupitelstvo v listopadu záměr koupit Andrův stadion schválilo a zástupci města poté jednali s klubem o ceně.

Zastupitelstvo schválilo záměr radnice koupit Andrův stadion

Olomoucké zastupitelstvo dnes schválilo záměr koupit od prvoligového klubu SK Sigma Olomouc Andrův stadion. Klub si stadion ležící nedaleko centra města cení na 186 milionů korun, radnice bude ale ještě o ceně a podmínkách prodeje jednat. Návrh kupní smlouvy by měl být hotový do 19. prosince, kdy je termín dalšího jednání zastupitelstva.

Sigma chce za stadion 186 milionů, město bude o ceně jednat

Bezmála 186 milionů korun požaduje prvoligový fotbalový klub Sigma Olomouc za případný prodej Androva stadionu nedaleko centra města, o který má vážný zájem radnice. Město bude o ceně s klubem ještě jednat. Novinářům to dnes řekl primátor Antonín Staněk (ČSSD), podle kterého záměr pořídit stadion do majetku města projedná v polovině listopadu zastupitelstvo.

Zlín bude hrát Evropskou ligu na stadionu v Olomouci

Zlínští hráči budou hrát základní skupinu Evropské ligy v Olomouci. Jejich stadion na Letné totiž svými parametry a zázemím neodpovídá mezinárodním kritériím. Sigma informovala o zapůjčení Androva stadionu "Ševcům" na dnešní tiskové konferenci a dohodu ČTK potvrdil ředitel zlínského klubu Leoš Gojš.

Opravená tribuna Androva stadionu v Olomouci nabízí lepší zázemí

Nové zázemí pro týmy a rozhodčí, modernizované prostory pro novináře, televizní studio i reprezentativní místnosti pro VIP hosty nabízí zrekonstruovaná hlavní tribuna Androva stadionu v Olomouci. Tribuna, jejíž oprava stála zhruba sedm desítek milionů korun, byla slavnostně zprovozněna dnes.

Přípravy ME jednadvacítek probíhají na Moravě podle plánu

Organizační výbor mistrovství Evropy do 21 let má za sebou první letošní cestu po pořadatelských městech. V Olomouci a Uherském Hradišti kontrolovali funkcionáři především probíhající rekonstrukce, které mají místní stadiony připravit na největší fotbalovou akci pořádanou na českém území.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele