Zelení chtějí referendum, zda má Olomouc koupit Andrův stadion

09.03.2018, 14:58
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
zelda

Proč by měli o investici za 145M rozhodovat finanční negramoti, co nemají ani potuchu o rozpočtu města a jeho dlouhodobých plánech?

Reagovat
Fodbalysta

přesně jak říkáš

Reagovat
ratusek

co bys taky chtěl po Zelených

Reagovat
smazaný uživatel

Průser je, že takhle o tom rozhodují volení negramoti. Případně volení gramoti, kteří ale nesledují zájmy těch, co je volili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smetos

Staci videt pri volbe prezidenta nebo do ps co dokazou lide zvolit. Nechme to radeji na odpovednych lidech ve vedeni kraje, ci mesta

Reagovat
Teoretik

Nebo spíše na schopných lobbistech

Reagovat
SuperBanikovec

Související články se nám začínají pomalu rozšiřovat

Reagovat
Teoretik

Prostě Zelení, tohle hnutí neumí celosvětově nic jiného, než vše blokovat. Jako jestli mají pocit, že to je téma, které trápí většinu olomouckých, tak ať se referendum koná, nicméně nevěřím, že je to tak zásadní téma, aby v případě osamoceného hlasování dokázalo přitáhnout aspoň 30 % oprávněných voličů. Asi tolik k tomu, že v referendu se má rozhodovat jen o malých záležitostech, nevím, jaký debil si to může myslet, když to pak vede pouze k blokaci či rozhodování úzké skupiny křiklounů a nikoliv mlčící většiny. Pokud to šoupnou k těm komunálkám, tak se tím nic nevyřeší a budou rozhodovat lidé, které to téma vlastně ani nezajímá. Tudíž pointa je, že v referendu se má rozhodovat o důležitých otázkách!

Reagovat
bobis21

referendum o těch důležitých otázkách je taky blbost. Je nemožné aby se 8 milionů voličů dostatečně seznámilo s problematikou - takže o tom pak budou rozhodovat lidé kteří o tom nic neví (a část z nich se nechá zmanipulovat).

Reagovat
Teoretik

ok, přeformuluju to, "v referendu se má rozhodovat o otázkách, které jsou lidem blízké a které společnost zajímají". Ten hraniční bod může být třeba většinová společnost. V tu chvíli se dá spíše očekávat, že lidé o tématu do značné míry vědí. Možná jen povrchně, ale od toho jsou tu politici a odborníci, aby lidem předkládali fakta, zdůvodnění, názory. A manipulace je silné slovo. Lidé slyší, co chtějí slyšet. Brexit neprošel kvůli lživé kampani, ale kvůli mnohem hlubšímu neřešenému probému, který v britské společnosti je.

Reagovat
bobis21

jenže kolik je takových témat o kterých má většina společnosti dostatečné množství informací. Vždyť ani takovou věc jako míru nezaměstnanosti většina lidí nechápe a ty chceš aby rozhodovali o obchodních dohodách které si před hlasováním přečte možná 2% z hlasujících? Já mám nějaké znalosti z ekonomie/statistiky + pár dalších oblastí o které se zajímám, ale prostě vím že nemůžu rozhodovat o dopravě, jaderné energetice nebo zemědělství o kterých nic nevím. To je přeci význam zastupitelské demokracie - vybereš si své zástupce kteří mají víceméně podobný pohled, ale v konkrétních záležitostech očekáváš že se seznámí s problematikou a poradí s lidmi z oboru než budou hlasovat. Nemůžeš očekávat že se miliony lidí poradí se skupinou lidí z oboru (samozřejmě vím že takhle funguje minimum lidí v parlamentu, ale to je opět problém toho, koho jsme si tam zvolili ...)

Reagovat
Uwe háže buly

Tak právě v komunálkách mi přijde, že chodí volit lidi, který lokální politika zájímá..

A nepřijde mi uplně normální, že stát po převratu rozdal stadiony klubům víceméně zadarmo nebo za pár šupů a teď to bude stát po pár letech a x příspěvkách ze strany města odkupovat za stamiliony.

Reagovat
smazaný uživatel

ale takovyhle nazory moc neventiluj nebo te brzo onalepkujou za socialistu.

Reagovat
Han střelil první

Nesouhlasím s referendem o takto vysoké investici, ale souhlasím s názorem, že tato koupě by mohla být nevýhodná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele