finále
03.06.2023 16:00 CET
3 : 2
(?:?)
statistiky zápasu nejsou k dispozici

Reportáž

Radost hráček Barcelony (© AFP)

Barcelona otočila finále a podruhé triumfovala v Lize mistryň

Hráčky Barcelony ovládly podruhé Ligu mistryň. Ve finále v Eindhovenu porazily Wolfsburg 3:2, přestože v poločase prohrávaly 0:2. Krátce po přestávce vyrovnala Patricia Guijarrová, která skórovala dvakrát během necelých dvou minut. Vítězný gól dala v 70. minutě švédská útočnice Fridolina Rolföová, která v minulosti hrála také za Wolfsburg a byla s ním ve finále Ligy mistryň před třemi roky.

Barcelona si vynahradila zklamání z loňského roku, kdy podlehla ve finále 1:3 Lyonu, který je s osmi triumfy rekordmanem soutěže. Katalánský celek navázal na vítězství z roku 2021. Ve finále byla Barcelona počtvrté za posledních pět sezon.

Wolfsburg, který na podzim ve skupině porazil pražskou Slavii 2:0 a doma s ní remizoval 0:0, útočil na třetí titul v Lize mistryň po úspěšných letech 2013 a 2014. Už ve třetí minutě poslala německý tým do vedení nejlepší střelkyně soutěže Polka Ewa Pajorová a po půlhodině hry zvýšila zkušená německá útočnice Alexandra Poppová, olympijská vítězka z Ria a úřadující vicemistryně Evropy.

Hráčky Barcelony však ve druhém poločase předvedly v bouřlivé atmosféře na stadionu PSV parádní obrat. Finále Ligy mistryň se poprvé hrálo na vyprodaném stadionu. UEFA už více než dva týdny před zápasem oznámila, že se prodalo všech 34.100 vstupenek.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
monty25

Před 3 lety Fridolina Rolfö ještě za Wolfsburg svým gólem vyřadila Barcelonu v semifinále, dneska na opačné straně symbolicky rozhodla finále. Parádní obrat Barcelony a zasloužené vítězství v Lize mistryň!

BTW: Csaplár by měl radost.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Csaplárova past

BTW: Ne, nemám.

Reagovat
monty25

Ale sklapla hezky, ne?

Reagovat
Alons0

Ano, past je totiž to jediné, co může v ženském fotbale sklapnout

Reagovat
Jason_

mohol byť článok už poobede, nevedel som že sa to hra

Reagovat
krisa

Gól na 3:2 bude perlou každého silvestra

Reagovat
Hiko

Reagovat
Mass

Hráčka Wolfsburgu č.2 trochu připomněla Harryho Maguira

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele