základní část, 20. kolo
24.12.2011 13:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Rangers před Old Firm podruhé v sezóně zaváhali se St. Mirrenem

Štědrý den se fotbalistům Rangers vůbec nevydařil. Na půdě St. Mirrenu nepotvrdili úlohu favorita, utrpěli svou druhou porážku v sezóně, a protože Celtic vyhrál na půdě Kilmarnocku, je rozdíl mezi oběma glasgowskými celky už jen na jednom bodu. St. Mirren se naopak díky překvapivému vítězství posunul na sedmé místo.

Měla to být jenom generálka na středeční Old Firm proti Celticu. Začátek zápasu přitom nasvědčoval tomu, že hosté nebudou mít se Saints větší problémy. Jenže čím více se hrálo a blížil konec utkání, tím se situace začala kazit, až se pokazila úplně. Rangers nejenže nemají body, ale v derby jim k tomu budou chybět dva vyloučení hráči.

Ale všechno postupně. Laffertyho střela po pěkném sólu skrz domácí obranu ještě mířila vedle, avšak v 11. minutě se již Rangers ujali vedení. Neuvěřitelně přesný dlouhý pas Papace od půlky po zemi si zpracoval Wallace, v souboji s McAuslandem spadl na zem, i v pádu ale krkolomným způsobem dotlačil míč do sítě.

Jenže čtyřiadvacátou minutou začalo pro svěřence trenéra Allyho McCoista hotové peklo. McCulloch totiž udeřil tvrdě, ale hlavně schválně loktem protihráče Careyho a rozhodčí McLean nemohl mít slitování. Jednoduše hostujícího útočníka vysypal. Naprosto zbytečný moment McCullocha přitom pomalu a jistě pokládal tým na kolena.

Brankář McGregor začínal mít v bráně čím dál více práce. Po McGowanově rohovém kopu musel likvidovat šanci Thompsona a ve 44. minutě inkasoval po krásném gólu Mooye. Tomu ve vápně nikdo nedokázal sebrat míč, Mooy se pak s ničím neostýchal a parádní dělovkou levačkou, byť z velkého úhlu, která se ještě odrazila od tyče, rozvášnil domácí diváky.

A hned minutu na to St. Mirren přidal ještě více studené vody do sprchy, pod kterou se Rangers koupali. Barron vybojoval míč u lajny, poté přihrál do šestnáctky na nabíhajícího McGowana, který z blízkosti těsně před přestávkou skóroval. Tohle byla pořádně destruktivní situace, za jaké hosté odcházeli do kabin.

Po obrátce však nechtěli nechat průběžný stav jen tak. Aluko ovšem pálil jen do boční sítě, Jelavič v obrovské příležitosti sám před gólmanem Samsonem selhal. St. Mirren se prakticky pouze bránil, avšak soupeř už mu z žádné další šance branku nedal. Tři minuty před koncem se navíc z jeho řad nechal vyloučit po druhé žluté kartě ještě Goian.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele