základní část, 23. kolo
14.01.2012 13:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Rangers FC 1:2

Fotbalisté Rangers dokázali v těžkém zápase na půdě St. Johnstone zvítězit a odvážejí si z McDiarmid Parku všechny tři body. Minimalně si tak udrží dvoubodové manko na vedoucí Celtic. Do vedení se hosté dostali v polovině úvodního dějství, a i když soupeř po přestávce srovnal, tak zkušený celek nakonec deset minut před koncem převrhl misky vah na svou stranu.

Hrdinou utkání se stal Nikica Jelavič, který vsítil obě branky Jezdců a zvýšil svůj náskok v čele tabulky střelců SPL. O vedoucí branku se postaral Jelavič ve 23. minutě, domácí snížili zásluhou vlastního gólu Bocanegry přesně v půlce druhého dějství. Avšak Jelavič podruhé udeřil v 81. minutě a bylo rozhodnuto.

Úvod zápasu byl malinko vyhrocenější a první desetiminutovka byla nezajímavá, ale pak se už diváci šancí dočkali. Nejprve ve 13. minutě rozvlnil síť Haber, jenže po přihrávce Sandazy se nacházel v ofsajdu. O něco později byl na druhé straně v možnosti Healy, avšak mířil o pár decimetrů vedle levé tyče. Pak už se však hosté dočkali. Po rozebraní domácí obrany se zrodila střela z dvaceti metrů, kterou do sítě tečoval Jelavič.

Až do konce půle se nic dalšího nepřihodilo, teprve šest minut po přestávce vyhlavičkoval pokus Jelaviče z brankové čáry Davidson. Jenže domácí uplatnili pravidlo nedáš - dostaneš a vyrovnali stav. Po hlavičce Habera se odrazil balón do sítě ještě od nešťastníka Bocanegry. Závěr přeci jen patřil Jezdcům. Nejprve gólman Saints fantastiky vyrazil ránu Healyho a Wallace se už neodvážil hlavou dorážet. Pak však Davidson hlavičkoval na vlastního brankáře Enckelmana, který vyrazil jen k Jelavičovi a ten přízemní střelou po zemí zajistil výhru Rangers.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele