základní část, 22. kolo
02.01.2012 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Motherwell FC 3:0

Rangers odčinili špatný závěr loňského roku a do toho nového vstoupili hladkým vítězstvím nad třetím Motherwellem 3:0. Jezdci svého soupeře načali už v prvním poločase, kdy se trefil Healy, ve druhém pak zvyšoval Aluko a třetí branku si hosté vstřelili sami, jmenovitě Craigan.

Bylo otázkou, jak si hráči Rangers povedou po doslova zpackaném závěru loňského roku. Svěřenci Allyho McCoista totiž neudrželi obrovský náskok na čele a starý rok zakončili překvapivě až z druhého místa.

Hned od úvodní minuty bylo patrné, kdo bude na hřišti pánem. Hostující brankář Darren Randolph musel řešit několik situací, včetně zakončení Healyho. V tomto případě ještě uspěl, ale v pozdější konfrontaci těchto hráčů už byl pokořen. Snaha hráčů v modrém rozhodně neskončila, ba nadále pokračovala. Steven Davis pořádně prověřil Randolpha a Healymu se postavilo do cesty břevno! Ibrox Park si mohl poprvé zakřičet gól ve 35.minutě, Aluko po pravé lajně předvedl rychlost a dravost, přihrál na malé vápno Healymu, který z otočky dostal míč za záda brankáře Motherwellu - 1:0 pro Glasgow Rangers. Další branka v prvním poločase už nepadla, takže do šaten šli domácí jako spokojenější.

Obraz hry se ani poté nezměnil. Deset minut po změně stran předvedli domácí nádhernou akci á la Barcelona, sérii přihrávek na jeden dotek zakončil neomylně k tyči střelou zpoza vápna Sone Aluko a stanovil průběžný výsledek na 2:0 pro Glasgow Rangers. Pro Motherwell to byla rána, ze které se špatně vzpamatovával, co je však důležitější, nedokázal si vypracovat žádné větší šance.

Čtvrthodiny před koncem byla zkáza Motherwellu dokonána, Aluko si pohrál ve vápně s obranou, přičemž jeho střelu brankář hostí dokázal vyrazit, ale na dorážku už nestačil, tu si totiž srazil do vlastní sítě Craigan! Rangers tedy nakonec porazili třetí Motherwell poměrně hladce 3:0, ale na vedoucí Celtic nadále ztrácejí dva body.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rangers musi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele