základní část, 10. kolo
01.10.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Hibernian FC 1:0

Rangers v Ibrox Parku zásluhou přesné trefy Laffertyho porazili Hibernian a znovu si tak upevnili pozici na čele tabulky. Hibs naopak balancují těsně nad sestupovou hranou.

Hibernian přijížděl k lídrovi tabulky s cílem navázat na předchozí úspěšná domácí vystoupení, ale už od začátku bylo jasné, že to bode mít nesmírně složité. První stoprocentní příležitost měl po Davisově prostrčení na svém kontě Wylde, na Stacka se mu ale vyzrát nepodařilo. Ten samý hráč měl po akci Jelaviče další obrovskou příležitost, tentokrát ale pro změnu vůbec nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Další možnost měl po Laffertyho pasu Jelavić, z bezprostřední blízkosti ovšem nedokázal překonat výborného Stacka. O chvíli později mohl otevřít skóre sám Severoirský útočník, ani on ale nedokázal zacílit do černého. A když se neujala ani spolupráce Whittakera s aktivním Jelavičem, tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu. Hosté tak měli prozatím důvod ke spokojenosti.

Do druhého dějství už v domácím dresu nenastoupil Bedoya, na jehož místo se postavil uzdravený Ness. Ale byli to paradoxně hráči Hibs, kdo mohl udeřit. Hanlon našel ve vápně Scotta, ten ale hlavičkoval nepřesně. Velká příležitost pak přišla po neodpískaném ofsajdu Agoga, jenž se tak dostal do stoprocentní šance, na pohotového McGregora si ovšem ani tak nepřišel.

V 68. minutě se už natěšení diváci konečně dočkali. Wylde přesnou přihrávkou našel ve vápně Laffertyho, jenž se z malého vápna nemýlil - 1:0. Vzápětí měl možnost navýšit vedení Edu, jeho ránu ale stihl Stack alespoň vyrazit a Jelavić zakončovat nemohl, neboť stál v ofsajdu. V závěru mohl přidat konečnou podobu výsledku Davis, hostující strážce svatyně byl ovšem proti.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk, soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele