základní část, 29. kolo
03.03.2012 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Heart of Midlothian 1:2

Glasgowští Rangers se už vzdali titulu ve prospěch Celtiku a hodlají dohrát soutěž po svém. Dnes před vlastními diváky nestačili na Hearts of Midlothian, a to i přestože po prvním poločase vedli. Ve druhé půli ale vyrovnal Black a jedenáct minut před koncem vstřelil vítěznou branku Hamill.

Jezdci měli první šanci zápasu, po Alukově rohu se ocitnul v zakončení stoper Dorin Goian a brankář MacDonald proti němu musel zasahovat - úspěšně. Střelecké štěstí pokoušel i Rhys McCabe, MacDonald byl ale znovu na místě. Pak se hra poněkud uklidnila a šance se prakticky nerodily. Až v závěru poločasu se bylo na co dívat, Rangers měli parádní možnost ujmout se vedení, ale Andy Little narazil opět do připraveného MacDonalda. Brankář Hearts svůj tým nakonec od inkasované branky neuchránil. V nastaveném čase prvního poločasu se prosadil po dobré práci Littla Davis a Rangers vedli 1:0.

Nadějný poločasový výsledek ale neudrželi a to i přesto, že Hamilla z pokutového kopu vychytal McGregor. Ovšem nepředbíhejme. Rangers totiž mohli na začátku druhého poločasu zvýšit už na 2:0. Hlavičkující Bocanegra však míč za záda MacDonalda nedostal.

V 58. minutě přišlo vyrovnání. Doposud nepříliš aktivní Hearts se prostřednictvím Blacka dostali do zápasu. Hostující fotbalista zhruba z dvaceti metrů neomylně vypálil a vyrovnal na 1:1. Blackova branka vlila Hearts novou krev do žil, hosté z Edinburgu rázem ožili, a jak se později ukázalo, pro Rangers to mělo fatální následky.

Čtvrt hodiny před koncem vyvrcholilo snažení Hearts pokutovým kopem. Goian fauloval Webstera a sudího verdikt byl nemilosrdný. K penaltě se postavil Hamill a McGregor jeho pokus lapil; bohužel pro Rangers, Hamill měl čas zmařenou penaltu dorazit a tím pádem zvrátit průběh utkání na hostující stranu - 2:1 pro Hearts. Rangers se až do závěrečného hvizdu na nic nezmohli a pokračují v herních výkyvech.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele