základní část, 17. kolo
03.12.2011 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Rangers FC - Dunfermline Athletic 2:1

Glasgow Rangers doma porazili Dunfermline 2:1 a pojistili si vedení v soutěži. Jezdcům přitom stačilo málo, první branku si hosté vstřelili sami, tu druhou dával z penalty Jelavič a ještě v poločase korigoval na konečných 2:1 hostující Cardle.

Domácí se hnali za třemi body od samého začátku, pas Davise hlavou nepřetavil v úvodní branku Nikica Jelavič. Vidět byl i Aluko, který donutil k dobrému zákroku brankáře Dunfermline Gallachera. Rangers se dostali do vedení ve 22. minutě a nutno říci, že měli velké štěstí. Golman Gallacher při snaze odkopnout míč trefil spoluhráče Keddieho, od kterého skončil míč v síti - 1:0 pro Glasgow Rangers.

Jezdci nepřestávali útočit a o sedm minut později přišel druhý gólový moment zápasů. Mezi trojicí obránců se snažil v šestnáctce prosmyknout Aluko, ovšem Gary Mason ho zastavil nedovoleně a hlavní sudí Steve Conroy nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Nikica Jelavič a Rangers vedli už 2:0.

Ovšem hned za dvě minuty byl rozdíl mezi oběma týmy opět jen jednogólový. Cardle individuální akcí ve vápně obešel Goiana a střelou překonal i McGregora - 2:1. Ještě do poločasu mohl domácím vrátit dvoubrankový náskok Davis, Gallacher byl ale na jeho střelu připraven.

Rovněž druhý poločas nebídl několik zajímavých příležitostí. Útočili především domácí, Dunfermline bylo směrem dopředu neškodné. Nicméně ani Jelavič, Lafferty či Aluko další branku nepřidali a utkání skončilo těsným, leč důležitým vítězstvím Glasgow Rangers.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele