základní část, 31. kolo
25.03.2012 14:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Celtic FC 3:2

Old Firm derby znovu nabídlo parádní podívanou! Celkem padlo v Ibrox Parku pět branek, tři červené karty a z výhry se nakonec radovali domácí Rangers. Na čele se ale nic nemění, Celtic má nadále obrovský náskok, pouze Rangers si zatím udrželi druhé místo.

Ibrox Park se otřásal v základech už v jedenácté minutě, kdy Rangers vstřelili úvodní branku. Sone Aluko předvedl krásnou individuální akci a i zakončení bylo bezchybné - 1:0 pro Rangers. Za tři minuty se podobnou akcí prezentoval Samaras, z poloviny se dostal až do šestnáctky, kde vypálil ale vyrovnání se nekonalo, neboť McGregor jeho střelu kryl. Zápas se Celtiku výrazně zkomplikoval ve 28. minutě, kdy Cha Du-Ri zatáhl Wallace a sudí Murray vytáhl červenou kartu. Rangers ale do konce prvního poločasu náskok nezvýšili.

Celtic byl ve složité pozici, v Ibrox parku prohrával a navíc hrál o desíti. To ale nebylo všechno, v 57. minutě se "předvedl" Calum Murray. Oběma nohama šel proti Whittakerovi a sudí opět neváhal - Celtic musel dohrávat už jen o devíti. Bylo tak otázkou času, kdy Rangers svoje vedení navýší. Povedlo se to až v 72. minutě. Lee Wallace v tutovce nedokázal vyzrát na brankáře Forstera aleco se nepovedlo jemu, se povedlo Littlovi - 2:0 pro Rangers. Za dalších pět minut vedli Rangers už 3:0, tentokrát se technicky prosasdil Lee Wallace.

Na první pohled jasně rozhodnuté utkání mělo překvapivě dramatický závěr. Tři minuty před koncem totiž fauloval ve vlastním vápně Carlos Bocanegra Samarase a byl třetím vyloučením. Mimoto se také pískala penalta a tu kapitán Scott Brown bezpečně proměnil - 3:1. Ve druhé minutě nastavení vedl Rangers už jen o jediný gól, Thomas Rogne využil volného přímého kopu a krásnou střelou snížil na 3:2. Celtic se hnal dopředu za vyrovnáním, ale už neměl moc času. Rangers výsledek uhájili a vítězí v prestižním derby Old Firm 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3, presto ze Celtic uz se snazit nemusi, tak na to aby Rangers v tech srackach co nejvic vykoupali. se snazit budou dostatecne

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude mít příchuť boje o titul? když Celtic zvítězí, získá dnes i pohár!

Reagovat
smazaný uživatel

je to v TV ?

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic se tim zatím nějak nesere.

Reagovat
Maverick 65

Vládci Glasqow! The Gers!

Reagovat
Maverick 65

*Glasgow

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele