základní část, 6. kolo
28.08.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Aberdeen FC 2:0

Rangers i po tomto kole zůstanou na vedoucí příčce tabulky, na Ibrox Parku porazili Aberdeen 2:0 a zaznamenali první domácí výhru pod manažerem Allym McCoistem. Rangers dostal do vedení po čtvrthodině hry Steven Davis a domácí i přes nápor Aberdeenu vedení udrželi, v nastavení navíc zvýšil na 2:0 Steven Naismith.

Aberdeen chtěl přerušit téměř 20 let trvající sérii bez vítězství na Ibrox Parku, už v prvních sekundách hry však dostal první ránu, když musel být ošetřován Isaac Osbourne po střetu s Mauricem Eduem. Osbourne se do hry vrátil až po sedmi minutách s obvázanou hlavou, Aberdeen přesto krátce poté prohrával. Nikica Jelavič poslal míč Davisovi, který dokonale načasoval svůj náběh a prostřelil gólmana Davida Gonzaleze. Svěřencům Craiga Browna se dlouho nedařilo odpovědět na gól Rangers, ti se naopak po půlhodině hry dostali do další šance, Dorin Goian ale mířil po rohovém kopu Wyldea pouze nad bránu.

Ojedinělou příležitost v první polovině na straně Aberdeenu měl Kari Arnason, ale jeho dalekonosná střela minula bránu a Allan McGregor nemusel zasahovat. Rangers udělali o přestávce změnu, do druhé půle už nenastoupil Goian, jehož nahradil Steven Whittaker. Domácí však do druhé půle nevstoupili vůbec dobře a Vernon téměř využil nedorozumění mezi Perrym a Bocanegrou, McGregor ale Vernona vytlačil ze střeleckého úhlu a ten se neprosadil. Bocanegra krátce poté chyboval znovu, tentokrát se snažil odhlavičkovat centr McArdlea, ale míč si téměř srazil do vlastní brány.

Největší příležitost k vyrovnání měl Aberdeen po hlavičce Fostera, když se míč odrazil od brankové konstrukce. Rangers vývoji utkání přizpůsobili taktiku a hráli ve formaci 4-5-1, přesto měl Aberdeen další šance. K nebezpečné střele se dostal Fraser Fyvie, ale McGregor i tentokrát zakročil. Dvacet minut před koncem utkání uvolnil Kyle Lafferty místo nové posile Alejandru Bedoyovi a hra se na delší dobu uklidnila. Až v nastavení Rangers pojistili svoji výhru, Davisův přímý kop sice gólman vyrazil, ale k dorážce se dostal Naismith a zvýšil na 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele