o titul, 34. kolo
21.04.2012 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Heart of Midlothian - Rangers FC 0:3

Necelá patnácti-tisícovka diváků na Tynecastle Stadium byla svědky jednoznačné porážky domácích Hearts of Midlothian od Glasgow Rangers. Jezdci vyhráli v Edinburgu 3:0 a upevnili si druhé místo v tabulce. Pro ně bohužel v podstatě nic neznamenající. V závěru utkání odmítl alespoň korigaci Beattie, když neproměnil pokutový kop.

Mimochodem pokutovým kopem mohlo celé utkání začít. Po hlavičce Edua zahrával ve vlastním vápně rukou Darren Barr, ale rozhodčí Murray hru nepozastavil. Hosté se i nadále tlačili dopředu a byli lepším týmem. Lee McCulloch byl na malém vápně v jasné pozici, ale golman MacDonald situaci zvládl. Rangers se ujali vedení ve 29. minutě a postaral se o to Sone Aluko. Všemu předcházela standardní situace, po které Sone Aluko vstřelil krásnou branku - 1:0 pro Rangers. Za pouhých šest minut dokázali hosté zvýšit na 2:0. Nejprve Whittaker našel zpětně McCullocha, ale ten na MacDonalda ještě nevyzrál, povedlo se to až vzápětí Littlovi - 2:0 pro Rangers.

Až za tohoto stavu a po změně stran si dokázali fotbalisté Hearts vypracovat první příležitost. Na to, že byli domácím týmem, to bylo žalostně málo. Beattie měl na kopačce snížení, jenže McGregor levou rukou brance zabránil. Smutná chvíle Beattieho však teprve měla přijít. Šancí Hearts bylo opravdu málo, ale pokud k nim došlo, stálo při Rangers pořádný kus štěstí. Například po přihrávce Blacka zachránilo McGregora břevno.

Pak přišel očekávaný okamžik. Čtvrthodiny před koncem fauloval Aluko domácího Templetona a sudí Murray nezaváhal. Tím, kdo zaváhal, se stal Beattie a McGregora opět zachránila branková konstrukce. Kdyby Beattie dal, utkání by mělo jistě dramatičtější dohru. Takhle to bylo stále o dvě branky, navíc dvě minuty před koncem zasadit definitivní ránu Hearts svojí druhou brankou Little. Wallace ho přihrávkou našel před prázdnou brankou a Severní Ir měl snadnou práci. Rangers vyhráli v Edinburgu 3:0 a pojistili si druhou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele