základní část, 12. kolo
23.10.2011 13:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - Rangers FC 0:2

Rangers dali zapomenout na předchozí bodovou ztrátu a dnes vyhráli na hřišti nevyzpytatelného Heart of Midlothian 2:0. Jezdci se ujali vedení už v prvním poločase, kdy se trefil tradiční střelec John Naismith. Čtvrthodiny před koncem pak dokonal zkázu domácího celku Nikica Jelavič.

Co se týče prvního poločasu, tak o něco aktivnější byli překvapivě domácí. Ti zaměstnávali brankáře Allana McGregora poměrně slušným počtem střel. Hearts byli ve střelbě pilnější, ale žádná střela v siti neskončila. Daniel Grainer takto v úvodu vypálil hned dvakrát, ale na McGregora si nepřišel. Rangers se dostali do první šance prostřednictvím hlavičkujícího stopera Goiana, ale ani to neznamenalo změnu skóre. Zajímavou spoluprácí si vypracovali šanci Papač a McCulloch, ani jeden z nich však neuspěl.

Ve 21. minutě se ujali Rangers vedení, míč se v pokutovém území dostal až na malé vápno, kde jej neměl problém dopravit do sítě John Naismith - 0:1. Vedoucí tým skotské Premier League dal domácím lekci z produktivity. Do konce prvního poločasu už se nic podstatného neudálo.

Také ve druhém poločase byli domácí aktivnější, bohužel však dopláceli na střeleckou potenci, přesněji řečeno na kvalitu v zakončení. Srdce vedoucí Rangers jasně přestřílela, dokonce častěji držela míč, ale k ničemu to nevedlo. Jejich nápor vyšel vniceč.

Čtvrthodiny před koncem pak definitivně rozhodl o zisku tří bodů ve prospěch Rangers Nikica Jelavič. Branka byla podobná té první, Jelavič se dostal k míči rovněž na hranici malého pokutového území a i on naložil se stoprocentní tutovkou tak, jak se má - 0:2. Druhou brankou byl odpor Hearts zlomen. Jezdci si hlídali náskok a nic domácím už nedovolili.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele