základní část, 26. kolo
11.02.2012 13:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Rangers FC 1:4

Dunfermline dle očekávání nestačil na Rangers, se kterými nakonec prohrál vysoko 1:4, a to i přestože po čtvrthodině hry vedl zásluhou Kirka. Jezdci s odpovědí nečekali dlouho a nakonec vyhráli díky brankám Healyho, McCullocha, Aluka a Kerkara celkem jednoznačně.

První šanci zápasu měl hostující McCulloch, ovšem z dobré pozice nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. V úvodu zahrozili i domácí, Buchananovi zabránil ve vstřelení branky až dobrý zákrok brankáře McGregora. Každopádně Rangers se z této situace nepoučili a pykali v podobě inkasovaného gólu. Boyle naservíroval míč před branku a na zadní tyči jej dopravil do odkryté branky Andy Kirk. Dunfermline překvapivě vedl nad Rangers 1:0.

Favorizovaní hosté však neotáleli a za osm minut bylo srovnáno. Edua ve vápně zabrzdil jeden z obránců, avšak tak nešikovně, že vlastně nabídl míč Healymu. Na toho v daném okamžiku zívala odkrytá svatyně - 1:1. Dunfermline se náhle ocitl pod tlakem, neboť Rangers po vyrovnání ještě více přidali. Od další inkasované branky zachránilo domácí břevno, které napálil Steven Davis. Skotský mistr se nakonec vedení přeci jenom ujal. Davis našel přímým kopem Bocanegru, jenže sklepl pro McCullocha, jehož střela skončila za záda Smithe - 2:1 pro Rangers.

Po změně stran mohl McCulloch přidat další branku, jenže tentokrát mu chyběla patřičná přesnost. Zápas definitivně rozhodl dvacet minut před koncem Aluko. Ofenzivní hvězda hostů převzala od McCullocha míč a z pětadvaceti metrů neomylně zamířila - 3:1. Dunfermline byl po třetí brance na kolenou, do konce zápasu však stále zůstávalo dvacet minut. Rangers si ale zápas hlídali a pět minut před koncem udělal tečku za utkáním překvapivou střelou Salim Kerkar. Rangers vyhráli v East End Parku jednoznačně 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele