základní část, 30. kolo
17.03.2012 13:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dundee United - Rangers FC 2:1

Čtvrtou pozici zaručující evropské poháry i po tomto kole udrželo Dundee United. Dnes zdolalo Rangers, kteří už dávno rezignoval na obhajobu a nyní evidentně rezignují i na titul vicemistra.

Do první výraznější šance se dostali hostující Rangers. Střela Davise měla gólové parametry, avšak skončila na pozorném Pernišovi. Ve 36. minutě měl na kopačce vedoucí branku Kerkar, ten prokličkoval takřka celou obranou, ale následně vůbec netrefil branku. Skóre se poprvé měnilo ve 37. minutě, tedy hned za minutu, co Kerkar odmítl vedení Jezdců.

Obrana Rangers nedokázala odvrátit centrovaný míč do pokutového území. Na jeho hranici propálil vše před sebou včetně brankáře Watson, krásnou střelou do šibenice nedal brankáři šanci a Dundee vedlo 1:0.

Domácí výsledek v prvním poločase uhájili a krátce po změně stran vstřelili druhou branku. Přízemní centr před branku neměl problémy zakončit Daly - 2:0. Rangers byli ve složité pozici, ale nevzdávali se a poměrně brzy snížili a zdramatizovali průběh utkání. Sone Aluko se prodral k brance a se štěstím procpal míč za Pernišova záda, vlastní gól si přitom vstřelil Rankin - 2:1.

Kdo čekal, že Rangers svého soupeře přibijí k pokutovému území, ten se zmýlil. Nakonec ale přeci jenom mohlo utkání skončit remízou, v nastaveném čase ale zahodil poslední příležitost Little, když z prakticky jasné pozice netrefil branku. Dundee tedy nakonec porazilo Rangers a upevnilo si čtvrtou pozici.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele