základní část, 7. kolo
10.09.2011 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Rangers FC 0:1

Fotbalisté Rangers nadále vévodí skotské nejvyšší soutěži. Dnes porazili jedinou brankou Laffertyho domácí Dundee United. Rozhodující gól padl až ve druhém poločase, přesto byl ten první více klíčový, v něm totiž uviděl červenou kartu hráč Dundee Johny Russell.

United nezačali proti Rangers špatně, vyrovnaná partie byla k vidění zhruba půlhodinu, ale pak si domácí zápas výrazně zkomplikovali ve třicáté minutě, Johnny Russell fauloval Kirka Broadfoota a hlavní sudí ho odměnil přímou červenou! Převaha Rangers pak začala být znát, jenže do konce poločasu se branku vstřelit nepodařilo. Volej Naismithe šla mimo.

Dundee United vzdorovalo převaze Jezdců i ve druhém poločase, s Laffertyho střelou si poradil Perniš a o pár minut později byla stejná dvojice opět v akci a znovu z ní vyšel lépe slovenský brankář. Tlak Rangers vyvrcholil v 61. minutě, Wylde přesně nacentroval na hlavu Laffertyho, který poslal hosty do vedení - 0:1 pro Rangers. Vedoucí tým skotské ligy se s jednobrankovým náskokem nehodlal smířit a nadále si vypracovával řadu šancí. Po Naismithově hlavičce se vytáhl fantastickým zákrokem Perniš.

Oslabený soupeř se ale nevzdával, nepříjemnou střelu na McGregora vyslal Parry. Dundee mělo vzápětí velké štěstí, Davis rozezvonil z jedné střely obě tyčky a Goian o chvíli později střílel těsně vedle. Perniš se musel mít neustále na pozoru a vlastně byl podruhé překonán z kopačky Naismitha, míč by skončil v brance, kdyby svého brankářského kolegu nenahradil na brakové čáře stoper Kenneth. Rangers se nedařilo vstřelit uklidňující druhý gól a místo toho mohlo přijít vyrovnání, k odraženému míči se dostal Rankin a z voleje zamířil těsně vedle.

V posledních minutách si Dundee vypracovalo solidní tlak, jenže vyrovnání už nenastalo. Rangers si odvážejí z Tannadice Parku hubené vítězství 0:1 a především důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele