o titul, 35. kolo
29.04.2012 13:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Rangers FC 3:0

Fotbalisté Celticu potvrdili letošní nadvládu ve skotské lize přesvědčivou výhru v posledním Old Firm Derby a konkurenční Rangers porazili 3:0. Svému odvěkému rivalovi tak odskočili již na rozdíl dvaadvaceti bodů a opět potvrdili, že jsou letos bezkonkurenční. Jezdci mají problémy sami se sebou, kromě zastavení přestupů na jeden rok a velké pokuty a jejich výkon tak odpovídá současnému rozpoložení v klubu.

Zelenobílí rozhodli o své výhře již v prvním poločase, kdy během půlhodiny dali dvě branky a deset minut po pauze rozhodli definitivně o tom, že všechny tři body zůstanou v Celtic Parku. V první šanci se ocitl hostující Lee McCulloch, ovšem jeho pokus letěl nad branku domácího celku. Poté byli lehce aktivnější domácí, jenže do žádné vážnější šance se nedostali. V 16. minutě hlavičkoval nebezpečně Andrew Littl, jenže gólman Fraser Forster si připsal jistý zákrok.

A o minutu později šli domácí z ničeho nic do vedení, když se k rohovému kopu postavil tradiční exekutor Kris Commons a poslal balón na zadní tyč, kam si seběhl Charlie Mulgrew a hlavou v pádu poslal favorita do vedení. Po necelé půl hodině opět vyšla spolupráce Commonse s Mulgrewem a střelec první branky tentokráte hlavičkoval těsně mimo. Domácí zvyšovali tlak a po nepřesné hlavičce Joe Ledleyho přišla druhá branka.

Po skvělé práci Garyho Hoopera a následné přihrávce před vápno dokázal Commons přelstít dva protihráče a tváří v tvář gólmanovi Alanu McGregorovi uspěl, zakončil podél jeho těla. Pět minut před koncem poločasu mohl zvýšit Victor Wanyama, s jeho ranou si ale perfektně poradil McGregor. Do druhé půle opět lépe vstoupili hosté, nicméně trvalo jim to jen pár minut a pak už hrozil jen Celtic, který se v 54. minutě dočkal třetí trefy.

McGregor sice nejprve fantasticky vyrazil střelu Ledleyho na rohový kop a poté brilantním zákrokem vyrazil i ránu Wanyamy, jenže pak nacentroval míč zpátky do vápna Georgios Samaras a Hooper nekompromisní střelou pod břevno zvyšoval. V dalším průběhu se už nikdo do nějakého útočení nehnal, za zmínku už pouze stojí šance Sone Aluka pět minut před koncem, jeho ránu musel gólman Forster vyrazit na rohový kop.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
ryzskej

1:2!

Reagovat
smazaný uživatel

:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele