základní část, 13. kolo
29.10.2011 13:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Rangers FC 1:2

Další výhru si na své konto připisují Glasgow Rangers, kteří tentokrát vyhráli na hřišti Aberdeenu 1:2. Autory branek nejsou nikdo jiný než Lafferty s Jelavičem. V samotném závěru byl vyloučen domácí Fallon, ale na konečný výsledek to vliv nemělo.

Zápas začal pro Dons poněkud nešťastně, už po dvaceti minutách hry musel opustit hrací plochu Milsom, nahradil ho Mackie. Prakticky stejná událost postihla o tři minuty později i hosty, zranil se Naismith a do hry musel pozdější hrdina Lafferty.

Pak už se konečně začal hrát fotbal a s první velkou šancí přispěchali Rangers. Laffertyho centr zasáhl hlavou na zadní tyči úplně volný Papač ale naštěstí pro domácí branku netrefil. Na druhé straně se domácí fanoušci vehementně dožadovali odpískání pokutového kopu. Jejich prosby sudí Willie Collum nevyslyšel. Aberdeen se v prvním poločase držel, nicméně inkasované brance nakonec stejně nezabránil.

Jezdci se ujali vedení v 58. minutě, domácí Foster zaváhal a Davis následně přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Laffertyho, který si s brankářem Gonzaleze poradil - 0:1 pro Glasgow Rangers.

V 69. minutě měli Jezdci skvělou možnost vedení navýšit. Mackie v pokutovém území fauloval Bosňana Papače a rozhodčí nařídil pokutový kop. Toho se zhostil Nikica Jelaviče a v poklidu zajistil Rangers dvoubrankové vedení - 0:2 pro Glasgow Rangers. Aberdeen se za dvanáct minut dočkal snížení, Fosterovu střelu McGregor neudržel a Jezdci se museli o výsledek ještě obávat - 1:2. Nicméně naděje vzaly za své v nastaveném čase, Fallonův loket nebezpečně ohrozil Goiana a sudí Collum byl nucen po druhé žluté kartě hříšníka vyloučit. Rangers si výsledek pohlídali a nadále suverénně kralují skotské soutěži.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele