základní část, 29. kolo
06.03.2011 13:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

St. Mirren FC - Rangers FC 0:1

Rangers na hřišti St. Mirrenu potvrdili roli favorita a díky gólu Kylea Bartleyho vyhráli 1:0. Rangers si tak drží šanci předběhnout v tabulce vedoucí Celtic, jenž má nyní náskok pěti bodů, ale o dva odehrané zápasy více.

Na utkání se přišlo podívat jen 5 405 diváků, což je na skotské poměry zklamáním, ale ti, kteří zvolili jinou aktivitu pro nedělní odpoledne, litovat nemuseli. Saints přitom do utkání vstoupili dobře, Thomson vyhrál v souboji s Whittakerem a poslal dobrý centr na Higdona, vysoký útočník ale z šance nic nevytěžil. Přestože domácí nastoupili na hrotu pouze s Higdonem, ovládli začátek utkání, nebezpečný centr vyslal do pokutového území van Zanten, McGregor ale vytáhl míč na roh.

Po přihrávce McLeana hlavičkoval Mair, Fleck ale blízko brankové čáry míč vykopl. Na druhé straně zahrál volný kop Davis a gólman Gallacher musel předvést ukázkový zákrok, aby míč vytěsnil mimo bránu. Ve 24. minutě však přišla velká chyba nesehrané domácí defenzivy, když tři obránci nedokázali odvrátit centr Bougherry a Bartley hlavou poslal Rangers do vedení. St. Mirren mohl srovnat, když van Zanten našel McLeana, ten ale svojí slabší pravačkou přestřelil bránu.

Saints po přestávce znovu zabrali, McGowan ale po McLeanově rohu mířil pouze nad bránu. Zřejmě největší příležitost slabé druhé půle měl McLean, jeho přímý kop jen těsně minul bránu. Dvacet minut před koncem zápasu se Walter Smith snažil oživit hru Rangers a na hřiště přišli Hutton s Wyldem. Hosté měli ve druhé půli jen dvě příležitosti a u obou byl zřejmě nejlepší hráč zápasu Steven Davis.

Nejprve našel v pokutovém území Američana Edua, jenž ale nepřesně vystřelil a pět minut před závěrečným hvizdem mířil sám Davis zdálky těsně nad bránu. Ještě předtím na druhé straně obral Bougherru o míč Goodwin, jeho dalekonosnou střelu však McGregor vyrazil. Poté, co se utkání přesunulo do nastaveného času, našel Dargo volného van Zantena, ten ale uklouzl a netrefil bránu.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele