základní část, 11. kolo
07.11.2010 13:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Rangers FC 1:3

Náhradník Kyle Lafferty byl žolíkem Rangers v zápase proti St. Mirrenu. Rangers si díky jeho přispění odvážejí ze St. Mirrenu výhru 3:1 a vrací se tak do čela ligové tabulky, bod před druhý Celtic.

Rangers šli do zápasu jako jasný favorit, už v prvních minutách hry však měli velké štěstí, když domácí útočník McGowan nastřelil tyč, od které se míč odrazil mimo bránu. Další velkou příležitost měl Wardlaw, ale jeho hlavička bránu nenašla. Aaronu Moyovi se podařilo dostat míč do brány Rangers, ale rozhodčí gól neuznal kvůli faulu Wardlawa na gólmana McGregora. Rangers se postupem času zlepšovali a blízko cíli byl hlavně volný kop Weisse.

Dalekonosná rána Davise poté orazítkovala brankovou konstrukci a v závěru první půle měl gólman Samson další velké štěstí, když nechytil rohový kop Weisse, ke kterému se dostal Naismith, rozhodčí však viděl nedovolený zákrok útočníka a hru přerušil. Walter Smith udělal o přestávce skvělé střídání, když Weisse nahradil útočníkem Laffertym. Tomu stačily jen dvě minuty na hřišti ke vstřelení vedoucí branky, když si naběhl na centr Davise a jeho hlavičku si do vlastní brány srazil McAusland.

Domácí odpověděli a Mooye nahradil Higdon, u míče však zůstali hosté. Davis znovu našel Laffertyho, ten uviděl lépe postaveného Naismithe, jenž zvýšil na 2:0 a vstřelil tak už svůj osmý gól sezóny. Další chyba McAuslanda pečetila o deset minut později vítězství Rangers. McAusland se pokusil zpracovat zpětnou hlavičku Pottera, ale míč mu ukradl Miller a prostřelil gólmana Samsona, 0:3.

Buddies mohli ihned odpovědět, když Bougherrův obranný zákrok skončil na tyči a Higdonovu dorážku tečoval Papac. McGregor ale ukázal svoji reprezentační formu a míč vyrazil. St. Mirren se přesto dočkal, v 75. minutě totiž zasáhl Travnerův centr rukou Davis a Higdon z pokutového kopu snížil na 1:3. Higdon mohl utkání ještě více zdramatizovat, ale svoji poslední příležitost zahodil.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele