základní část, 20. kolo
05.04.2011 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Rangers FC 0:2

Rangers tentokrát nezaváhali, na hřišti St. Johnstonu zvítězili 2:0 a nejméně do středy se posunují na vedoucí příčku tabulky. Hosty poslal do vedení ve 20. minutě Kyle Lafferty a sedm minut před koncem zápasu ještě pojistil výhru Rangers Steven Naismith.

Za St. Johnstone odehrál úvodní zápas Jordan Robertson a jeho síla dělala Rangers už od úvodních minut hry problémy. První nebezpečná situace nastala v pokutovém území hostů po Wyldeově přidržení Graingera, rozhodčí ale faul neodpískal. Grainger byl nakonec zapojen do úvodní branky, ta však padla do sítě St. Johnstonu. Grainger poslal příliš slabou obrannou hlavičku na Enckelmana, míč ukořistil Lafferty a poslal ho do odkryté brány, 0:1.

St. Johnstone chtěl odpovědět a McGregor se musel natáhnout proti střele Robertsona. Lafferty zahrozil znovu po dlouhém odkopu Papace, ale MacKay odpálil míč mimo hrací plochu. Domácí však svého soupeře stále tlačili a McGregor vyrážel Davidsonovo zakončení. Ve druhé půli mohl zvýšit vedení Rangers Jelavič, ale šanci nevyužil a mířil mimo bránu. Fanouškům hostí zatrnulo po centru Moona, McGregor měl co dělat, aby míč vytáhl mimo bránu a Invincibile na dorážku nedosáhl.

McGregora neprostřelil ani Maybury, načež měl ještě větší příležitost Davidson, ale i jeho střelu gólman Rangers skvěle zastavil a Robertsonova následná střela byla tečována mimo bránu. Náhradník MaDonald našel volného Robertsona, jehož střela šla bohužel přímo do rukavic McGregora. Právě když měl St. Johnstone největší převahu, Rangers podruhé udeřili. Naismith si naběhl na hlavičku Jelaviče a míč poslal za záda Enckelmana.

Rangers mohli krátce poté přidat i třetí branku, ale hlavička Edua po rohovém kopu Flecka byla zablokována obráncem St. Johnstonu. Po úniku dvěma obráncům navíc nastřelil Jelavič tyč a hlavička Naismithe šla těsně mimo bránu. Do poslední šance se dostal Edu, ale tentokrát si Enckelman poradil.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele