základní část, 26. kolo
12.02.2011 16:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Rangers FC - Motherwell FC 6:0

Rangers předvedli v zápase proti Motherwellu málo vídanou gólovou kanonádu, svého soupeře zesměšnili vysokou výhrou 6:0. Rangers možná zároveň našli náhradu za nejlepšího střelce Kennyho Millera, chorvatský útočník Nikica Jelavič se na výsledku podílel hattrickem.

Účet zápasu mohl krátce po startu utkání otevřít El Hadji Diouf, který se dostal do velké příležitosti díky přihrávce Weisse, bránu ale nenašel. Rangers se přesto brzy ujali vedení a znovu u toho byl Weiss, který tentokrát zakombinoval s Jelavičem a poslal míč Naismithovi, jenž ho pouze uklidil do sítě, 1:0. Rangers i po vedoucí brance udržovali tlak na svého soupeře, střela Jelaviče mířila mimo a Weissova žádost o pokutový kop nebyla vyslyšena.

Motherwell se postupně dostával do hry a Hateley z volného kopu našel Jonese, který trefil postranní síť. Další příležitost měl po přihrávce Ganninga útočník Sutton, ale v zakončení zklamal. Rangers rozhazovačnost Motherwellu potrestali druhou brankou, Bartley, jenž přišel na hostování z Arsenalu, udržel míč a poslal ho Whittakerovi, po jehož přihrávce vstřelil Jelavič svůj první gól v utkání. V průběhu tří minut měl chorvatský střelec na kontě již druhý zásah, tentokrát zvýšil na 3:0 po volném kopu Weisse.

Jedinou špatnou chvilkou v prvním poločase bylo pro Rangers zranění autora prvního gólu Naismithe, kterého nahradil Fleck. Právě náhradník Rangers se ihned zapojil do závěrečné šance první půle, když skvěle našel Jelaviče, ten ale mířil vedle a na hattrick si musel počkat. Oba aktéři si ve druhé půli role vyměnili, Fleck ale bránu taktéž netrefil. V 56. minutě musel zasahovat i gólman McGregor, který si poradil se střelou Forbese.

Vytáhnout se musel proti pokusu Flecka i Randolph a Davisova patička byla tečována mimo bránu. Rangers se však jejich tlak vyplatil, Fleckův centr na Jelaviče si Hutchinson srazil nešťastně do vlastní brány, 4:0. Jelavič se nakonec hattricku dočkal, když si naběhl na přihrávku Papace a prostřelil Randolpha, 5:0. Mizérii Motherwellu ještě dokonal náhradník Healy, který si připsal svůj první gól v dresu Rangers po centru Bougherry. Motherwell se ještě pokusil zaznamenat alespoň čestnou branku, ale McGregor střelu Forbese vyrazil.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
Ranoth

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele