základní část, 25. kolo
18.01.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Inverness Caledonian 1:0

Rangers se díky těsnému vítězství 1:0 nad Invernessem nachází už jen dva body za vedoucím Celticem. O výhře Rangers rozhodl těsně před poločasovou přestávkou svým gólem Steven Davis.

Domácí tým, jenž nastoupil bez Kennyho Millera, který je na odchodu do Bursasporu, měl od počátečních minut převahu, centr Beattieho si však gólman Esson pohlídal. O chvíli později pro změnu centroval Davis, Lafferty však míč poslal nad bránu. Inverness se začal prosazovat a McGregor musel vyrážet střelu Rooneyho, krátce na to však přišel ještě zajímavější moment. Na Shinnieho roh si naběhl Foran, McGregor ale míč tečoval do brankové konstrukce a poté ho uklidil do bezpečí Whittaker.

Po Odhiambově centru se k míči znovu dostal Rooney, ale bránu přestřelil. Na druhé straně vyslal dalekonosnou ránu Weiss, Esson si však poradil. Po rohovém kopu Weisse dostal míč zpět do pokutového území Weir, Lafferty však zakončení nezvládl. Lafferty měl i další dvě střely z okraje vápna, ale obě skončily mimo bránu. Až v poslední minutě první půle přišel vedoucí gól Rangers. Střela Laffertyho ještě byla zablokována, ale míč se dostal k Davisovi a ten z okraje pokutového území vsítil gól, 1:0.

Ve druhé polovině utkání se Rangers snažili oživit hru a místo Beattieho přišel na hřiště poprvé od října Nikica Jelavič, společně s Johnem Fleckem, který nahradil Weisse. Inverness poté hned dvakrát zachránil Shinnie, jenž nejprve dostal míč do bezpečí po střele Laffertyho a poté zablokoval i pokus Jelaviče. Náhradníci Rangers Fleck s Jelavičem poté dobře zakombinovali, ale útočník domácích nemířil přesně. Rangers se pokoušeli pojistit si vedení, ale i další rána Jelaviče letěla nad bránu. Inverness na konci utkání zabral, větší příležitost si však již nevypracoval a Rangers tak slaví vítězství 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele