základní část, 22. kolo
15.01.2011 16:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Rangers FC - Hamilton Academical 4:0

Rangers se dál drží za vedoucím Celticem, v utkání s Hamiltonem totiž nezaváhali a soupeři nastříleli hned čtyři branky. Domácí poslal do vedení v 25. minutě Weiss, tři minuty poté zvýšil z penalty Whittaker a do konce první půle se ještě jednou trefil Weiss. V závěru utkání už jen upravil skóre na konečných 4:0 Edu.

Rangers potvrzovali roli favorita už od úvodních minut a gólman Hamiltonu Černý měl v dnešním utkání hodně práce. Nejprve zdálky střílel McCulloch, jehož pokus byl vyražen mimo a Davisův volný kop letěl nad bránu. Poté se ke své první šanci dostal i Vladimír Weiss, ale jeho střela byla tečována. Černý musel zasahovat proti dalšímu pokusu McCulloche, než se domácí poprvé gólově prosadili. Weiss prošel přes Kildaye a svojí přesnou střelou zařídil vedení Rangers na 1:0. Gólman Accies poté dobře zasáhl proti Laffertymu, ale Elebert fauloval Weisse a Whittaker z pokutového kopu zvýšil na 2:0.

Jednu z mála příležitostí měl na druhé straně Marco Paixao, jeho střela však gólmana McGregora příliš nevystrašila. Proti hlavičce Laffertyho znovu zasáhl Černý, ale v nastavení první půle byl nedovoleně zastaven Miller a Weiss z volného kopu mířil přesně do vzdálenějšího rohu sítě, 3:0. Rangers se už ve druhé půli nikam nehnali a ze hřiště proto mohli odejít Weiss a Davis, přičemž slovenský reprezentant dostal za odměnu potlesk ve stoje.

Wylde, jenž přišel na hrací plochu, nesobecky nabídl míč volnému Laffertymu, ten ale gólovou šanci zahodil. Ve druhé půli se skutečně nebylo nač dívat a diváci si na poslední branku museli počkat až do 82. minuty. Whittaker poslal míč do pokutového území, kde ho získal Edu a přesnou střelou zvýšil na 4:0. Laffertyho další střela poté lízla brankovou konstrukci a na druhé straně si s pokusem Flavia Paixaa poradil McGregor.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doobre vladis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele