základní část, 5. kolo
18.09.2010 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Dundee United 4:0

Rangers dál pokračují ve skvělé formě a díky vítězství nad Dundee United se nejméně do neděle posouvají na první místo tabulky. K výhře 4:0 hned dvěma góly pomohl domácím Kenny Miller, rozhodující však byla již vlastní branka Dillona.

Rangers před zápasem doufali, že se jim vyhne únava z utkání proti Manchesteru United, což se nakonec nepotvrdilo, a hned v úvodu vyslal nebezpečnou střelu Vladimír Weiss. V 9. minutě to však byl hráč hostí, kdo pomohl Rangers k vedení. Steven Davis nacentroval z pravé strany hřiště, a přestože by Jelavič na míč nedosáhl, Dillon si nešťastně vstřelil vlastní gól. Hosté se snažili ihned zareagovat, se střelou Gomise si však McGregor lehce poradil.

Velkou hrozbou pro obranu United byl hlavně na pravém křídle Weiss, jehož další rána jen těsně minula bránu. Nejistý obranný zákrok Edua dal šanci Dalymu, ten však nemířil přesně. V úvodu druhé půle oloupil Jelavič o míč Severina a s jeho pokusem měl Perniš velké problémy. Chorvatský útočník si o chvíli později naběhl na centr Whittakera, svoji hlavičku však přesně nenamířil. Chyba McCulloche poté dala příležitost k vyrovnání Goodwilliemu, jeho střelu ale McGregor lapil.

Rangers postupem času zvyšovali svůj tlak, střelu McCulloche musel vyrazit Perniš, v 69. minutě už však gólu nezabránil a Miller přesnou střelou zvýšil na 2:0. Do hry poté přišel místo Edua Naismith a v 77. minutě zvýšil po centru Weira hlavičkou už na 3:0. United v defenzivě skutečně hořeli a v 82. minutě přišel už čtvrtý gól Rangers, Jelavič našel Millera, a ten překonal Perniše. Sám Jelavič měl poslední střelu v utkání, mířil však mimo bránu.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rangers nad Dundee vyhrají :)

tipuju 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele