základní část, 17. kolo
11.12.2010 13:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Rangers FC 1:1

Rangers zaváhali na hřišti Invernessu a domů si odváží pouze bod za remízu 1:1. Domácí šli po půlhodině hry do vedení gólem Hayese, ve druhé půli však srovnal stav Miller, který v závěru utkání pohrdl možností zajistit hostům výhru a neproměnil pokutový kop.

První zajímavější příležitost měli domácí, když Odhiambovu střelu nebezpečně tečoval Weir, McGregor však dokázal míč vyrazit. Na druhé straně se přes obranu protlačil Weir a po jeho centru musel hlavičku Naismithe vyrážet Esson. Kenny Miller, jenž zaznamenal hned pět z posledních šesti gólů Rangers, mohl zvýšit své gólové statistiky. Steven Davis rychle rozehrál volný kop a přes Naismithe se míč dostal až k Millerovi, jenž však ve velké šanci přestřelil bránu.

Krátce poté naopak šli do vedení domácí, míč si zpracoval Hayes a přesnou střelou do horního rohu brány překonal McGregora, 1:0. Hosté o přestávce zareagovali a neviditelného Vladimíra Weisse nahradil James Beattie. Hosté měli také ve druhé půli převahu, kterou však dlouho nedokázali využít. Nejprve chytil Davisovu střelu z okraje pokutového území Esson a krátce poté netrefil bránu Miller.

V 57. minutě se Miller konečně prosadil, když využil přihrávky Davise a zdálky zamířil přesně k tyči, 1:1. Inverness se však nevzdával, díky zisku třech bodů by se totiž dostal na nejvyšší umístění v klubové historii. Foran našel volného Rooneyho, jeho střelu však McGregor zneškodnil nohami a poradil si i s následnou hlavičkou Hayese.

Od této chvíle už hřiště patřilo jen Rangers, Beattie však v zajímavé příležitosti nedosáhl na přihrávku Whittakera. Velkou příležitost měl poté Naismith, ale v zakončení zklamal a jeho lob skončil nad bránou. Osm minut před koncem utkání přišla velká chvíle pro Rangers, když Beattie upadl v pokutovém území a rozhodčí odpískal pokutový kop. K němu se postavil kanonýr Miller, ale jeho pokus vyrazil Esson a zajistil tak Invernessu cennou remízu 1:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele