základní část, 23. kolo
22.01.2011 13:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Rangers FC 1:0

Hráči Heart of Midlothian dokázali, že mohou být rovnocennými soupeři Celticu a Rangers v boji o ligový titul. Hearts předvedli proti Rangers dobrý výkon a nad obhájcem ligového titulu zvítězili 1:0 díky brance Ryana Stevensona.

Rangers přitom do utkání vstoupili aktivně a na domácí tým vytvořili tlak. Útočník Lafferty už v první minutě vyslal nebezpečnou střelu a Kello měl co dělat, aby míč vyrazil. Po přihrávce Edua se Lafferty dostal i ke druhé střele, tentokrát však mířil přesně do rukavic slovenského gólmana. Naismith bránu netrefil, naproti tomu Ness hned dvakrát otestoval připravenost brankáře Hearts.

Nejprve musel Kello vyrážet střelu mladého záložníka u bližší tyče, krátce na to konečky prstů vytěsnil jeho dalekonosnou ránu. Po přihrávce Edua se unáhlil Lafferty a s jeho střelou z dálky si Kello znovu poradil. Přes levou stranu obrany Hearts našel cestu Naismith, ale domácí gólman znovu zasáhl a jeho střelu vytěsnil. Krátce před koncem první půle poprvé zahrozili i Hearts, Elliott se však k nebezpečnému centru Skácela nedostal.

Gólman Rangers si poté dovolil i menší zaváhání, kdy ho málem přeskočil dlouhý míč Jonssona, McGregor ho však vyškrábl na roh. Levý obránce Rangers Saša Papac měl úvodní střelu druhé půle, s jeho pokusem si však Kello poradil. Hearts však ve druhé půli zlepšili hlavně hru ve středu hřiště a Rangers pouštěli do čím dál méně šancí.

V 77. minutě Wallace našel Elliota, ten posunul míč dál a Stevenson zblízka dostal Hearts do nečekaného vedení. Rangers se pokoušeli srovnat a nejblíže k tomu měl náhradník Jelavič, jeho rána však skončila pouze na brankové konstrukci a Hearts se tak v tabulce přibližují ke svému soupeři.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Špilmachr

Super Skácel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele