základní část, 7. kolo
02.10.2010 13:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Rangers FC 1:2

Rangers si doslova na poslední chvíli vybojovali další tři body, ačkoliv se na výhru ze hřiště Heart of Midlothian pořádně nadřeli. Domácí totiž do vedení poslal už ve 12. minutě Rudolf Skácel, hostům se však podařilo deset minut před koncem utkání srovnat gólem Laffertyho a v poslední minutě nastavení jim zajistil výhru 2:1 Naismith.

Domácí přitom do utkání moc dobře nevstoupili a až Bouzidovo vykopnutí míče z brankové čáry je zachránilo od rychle inkasované branky. Z okraje pokutového území nebezpečně vystřelil Jelavič, Kello míč vyrazil pouze k Davisovi, ale alžírský obránce dokázal míč odkopnout. Domácí se ovšem ve 12. minutě po velké chybě obrany Rangers překvapivě ujali vedení. Kyle poslal hlavičku přesně do běhu Rudolfa Skácela, který si dokázal poradit s Whittakerem i Bougherrou, naznačil střelu, čímž dokonale zmátl gólmana a poslal míč do odkryté brány, 1:0.

Rangers se pokoušeli srovnat, po volném kopu Davise ale Papac bránu netrefil. Tlak hostů narůstal, Kello musel zasahovat proti střele Millera a Obua tečoval pokus Naismithe. První skvělý zákrok měl gólman Hearts až při šanci Jelaviče, jehož střelu akrobaticky vyrazil. V prvních minutách druhé půle naopak domácí pohrdli velkou příležitostí ke zdvojnásobení vedení, kdy Kyle z malé vzdálenosti přestřelil bránu.

Rangers měli míč častěji na svých kopačkách, další šanci však měl Calum Elliot, bránu ale svojí střelou nenašel. Z dálky prověřil připravenost Kella další Slovák Weiss a v 65. minutě nastřelil brankovou konstrukci Papac. Kello předvedl další dobrý zákrok po střele Whittakera, vyrovnání přesto brzy přišlo. Volný kop skvěle zahrál Lafferty, který nahradil zraněného Jelaviče a Kello na míč nedosáhl, 1:1.

Hearts se však mohli hned z další akce vrátit do vedení, po fantastické přihrávce Thomsona se však Kyle hlavou neprosadil. Na druhé straně Kello špičkami prstů vytáhl střelu Weisse a nohami zablokoval téměř gólovou střelu Laffertyho. Vše snažení slovenského brankáře ale nakonec vyšlo v niveč, když se ve čtvrté minutě nastavení dostal Naismith až do pokutového území, udělal kličku obránci a přesnou střelou zajistil Rangers šťastnou výhru 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Maverick 65

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele