základní část, 30. kolo
13.04.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Rangers FC 0:1

Rangers se znovu dotáhli na rozdíl dvou bodů za Celtic, v dohrávce 30. kola totiž nezaváhali a ze hřiště Aberdeenu si odváží výhru 1:0. O zisku tří bodů rozhodl svým krásným gólem nůžkami z 22. minuty útočník Nikica Jelavič.

Domácí začali aktivně, Aluko však nedoběhl centr Magennise, který krátce poté poprvé otestoval připravenost gólmana McGregora. Magennis byl velkou hrozbou a jeho střela přinutila McGregora k vytasení famózního zákroku, načež míč vyrazil na roh. Rangers si stejně tak jako v předchozích dvou zápasech nevěděli rady s překonáním domácí defenzivy, ale postupně se dostávali více do hry a přišel i pokus Papace, jenž skončil u Langfielda a Jelaviče, který mířil mimo bránu.

Ve 22. minutě se už chorvatský střelec nemýlil a předvedl krásný moment, když si hrudí zpracoval přihrávku Laffertyho a nůžkami překonal domácího gólmana, 0:1. Aberdeen se snažil odpovědět, ale dalekonosná rána Aluka letěla nad bránu a po přestávce si McGregor poradil i se zakončením Magennise. Po chybě Whittakera se do šance dostal Maguire, ale pod tlakem Edua bránu netrefil.

McGregor musel zasahovat proti hlavičce Magennise, ale Aberdeen hrozil i nadále a Edu vykopával míč z brankové čáry po střele Milsoma. Závěrečnou střelu vyslal náhradník Rangers Hutton, který sice bránu nenašel, ale Rangers přesto slaví nad Aberdeenem hubené vítězství 1:0. Ten naopak zaznamenal čtvrtou porážku v řadě.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele