základní část, 6. kolo
26.09.2010 13:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Rangers FC 2:3

Rangers si z Aberdeenu odváží cenné vítězství 3:2, přestože se pro ně zápas nevyvíjel vůbec dobře. Po gólech Vernona a Maguira totiž prohrávali už o dvě branky, k obratu však zavelel kanonýr Kenny Miller, jenž dokázal srovnat a rozhodující gól nakonec vstřelil Jelavič.

Aberdeen nastoupil v útočnější formaci, než tomu bylo v posledním ligovém utkání a risk se brzy vyplatil. Už po deseti minutách hry našel Maguire nabíhajícího Vernona, který mířil přesně do vzdálenějšího rohu brány a dostal Aberdeen do vedení 1:0. Rangers vypadali otřeseni rychlým gólem, Naismith však mohl o pár minut později srovnat. Skotský útočník se po spolupráci s Jelavičem dostal za obranu domácích, ale jeho zakončení postrádalo na přesnosti.

Po půlhodině hry však znovu přišla řada na Aberdeen, Mackie přihrál do pokutového území Maguireovi, který před dotírajícím Weirem uklidil míč do sítě a zvýšil na 2:0. Na druhé straně se do pokutového území dostal Vladimír Weiss, kde nakonec upadl v souboji s Ifilem. Obě strany se pustily do hádky, načež si žluté karty odnesli Diamond a Naismith. S výsledným pokutovým kopem si Miller poradil a snížil na 1:2.

Šest minut po přestávce to byl znovu střelec Rangers, který se radoval z vyrovnání, tentokrát centroval na vzdálenější tyč Davis, kde už byl připravený Miller a nasměroval míč do brány, 2:2. Rangers byli ve druhé půli jako vyměnění a střela Jelaviče se otřela o vnější stranu brankové konstrukce.

Jelavič se přesto dočkal, v 67. minutě posunul McCulloch míč Naismithovi, který nesobecky našel lépe postaveného Jelaviče a ten už jen umístil míč do odkryté brány. Aberdeen se nevzdával a pokusil se o vyrovnání, Maguire však mířil mimo bránu a Rangers si tak odvezli vydřené vítězství 3:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 po prešovském betonu!

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss bude hrát od začátku, tak to jsem na něj zvědavej :)

Reagovat
smazaný uživatel

sakra 1:0 :/

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers sice ze začátku hráli ho..., ale pak na to vlítli a dokázali otočit zápas :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele