o titul, 38. kolo
09.05.2010 14:30 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Rangers FC - Motherwell FC 3:3

Dva góly Motherwellu v nastaveném čase sice poněkud pokazily oslavy ligového titulu Rangers, remíza 3:3 však k zisku čtvrtého ligového místa nestačila a evropské poháry si zajistil Hibernian.

V sestavě Rangers se zřejmě naposledy objevil i nejlepší útočník Rangers za posledních pár let, Kris Boyd, u něhož se předpokládá letní odchod do anglické Premier League. Motherwell měl v posledním kole velké potíže v obraně, o čemž hovoří šest inkasovaných gólů a nebezpečně pro něj vypadala i úvodní dalekonosná střela Whittakera, který mířil těsně nad břevno. Zkušený bek Weir se o chvíli později dostal k hlavičce, ale zaváhal a mířil mimo bránu. V 17. minutě se Boyd s domácími fanoušky rozloučil gólem, získal míč od Davise a z otočky mířil přesně do vzdálenějšího rohu brány, 1:0.

Obrovskou šanci na vyrovnání zahodil Jutkiewicz, který si naskočil na centr O'Briena, hlavou však nemířil přesně. Dále však hrozili domácí a Ruddy musel zasahovat proti střele Millera, Lafferty poté v další zajímavé příležitosti bránu nenašel. Reprezentant Severního Irska však ještě před přestávkou dokázal zvýšit na 2:0 po pěkném centru Naismithe. Jutkiewicz do konce první půle vystřelil jen mimo bránu, po přestávce byl však Motherwell nebezpečnější.

Nejprve po volném kopu Hateleyho hlavičkoval mimo bránu Coke a na druhé straně mířil do Ruddyho rukavic Naismith, šest minut po začátku druhé půle však hosté snížili. Murphy, který byl do utkání nasazen o poločase, dostal míč od O'Briena a dal Motherwellu naději. Rangers však mohli znovu zvýšit na rozdíl dvou gólů, Boydovu střelu ale Ruddy vykopl.

Velkou šanci vyrovnat měl Jutkiewicz, Alexander však skvělým zákrokem Rangers zachránil. Náhradník Novo přinesl do hry Rangers nový impulz, jeho nízký centr tečoval Boyd a volný Lafferty u druhé tyče zvýšil na 3:1. Rangers ale udělali chybu, když už věřili v jasné vítězství, v 90. minutě totiž špatně zhodnotil situaci Weir a Jennings hlavou snížil. V nastavení navíc Alexander fauloval Murphyho a Jutkiewicz s penalty vyrovnal na 3:3.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele