základní část, 16. kolo
19.12.2009 16:00 CET
6 : 1
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Motherwell FC 6:1

Rangers ani v sobotním zápase s Motherwellem nezaváhali a ambicióznímu celku uštědřili vysokou prohru 6:1. Až druhý poločas přinesl gólovou přestřelku, padlo v něm hned šest branek.

Rangers mají nyní v tabulce už čtyřbodový náskok před Celticem, jenž svůj zápas odehraje až v neděli. Ani předzápasový příval sněhu neodradil od přeložení zápasu, který byl pro domácí diváky hezkým dárkem k Vánocům. Hned po prvních pěti minutách našel Davis Millera a útočník Rangers s pomocí tyče poprvé prostřelil gólmana Ruddyho. Domácí vydrželi následný tlak Motherwellu a poté přišly dvě šance Boyda, při obou ale dobře zasáhl Saunders.

K hlavičce se o chvíli později dostal Papac, ale nemířil přesně, potom však přišla pro domácí rána v podobě zranění Thomsona, jehož musel nahradit Lee McCulloch. Motherwell se postupem času dostával do hry, hlavička Jutkiewicze byla vyražena mimo bránu a Jennings nemířil přesně. Rangers mohli už v poločase vést o dvě branky, střelu Papace ale zablokoval nohama brankář Motherwellu.

Davis si v 53. minutě připsal druhou asistenci u gólu, v pokutovém území totiž našel Boyda, který zvýšil na 2:0. O pět minut později zahrál Bougherra dlouhý míč před bránu Mothewellu, Miller přelstil ofsajdovou past obrany hostů a z úhlu dokázal prostřelit Ruddyho. V 67. minutě zahrál Hateley rohový kop a Hutchinson alespoň snížil na 1:3. Rangers ale dál pokračovali ve výborné hře, po kombinaci Millera s Broadfootem se k míči dostal Lafferty a střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na 4:1.

A to stále nebylo vše, v 84. minutě našel Miller Beasleyho a americký reprezentant popáté pokořil Ruddyho. Motherwell už zápas vypustil a v 88. minutě inkasoval už šestou branku, Beasley totiž uviděl nabíhajícího Laffertyho, pro kterého nebyl problém překonat vyběhnutého Ruddyho. Rangers nad Motherwellem zvítězili vysoko 6:1 a přes Vánoce svoji první příčku neopustí.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rangers su v pohode a takmer kompletni, The Well maju zlu formu ...3:0 ...Boyd 2 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele