o titul, 34. kolo
18.04.2010 13:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Heart of Midlothian 2:0

Úřadující šampioni, Rangers FC získali další cenný skalp, v prvním kole skupiny o titul porazili 2:0 Heart of Midlothian. Nedovolili se tak přiblížit druhému Celticu, který v sobotním zápase také zvítězil.

Hosté byli zpočátku zápasu aktivnějším týmem, první ohrožení brány však přišlo na druhé straně po střele Bougherry, kterou gólman MacDonald vyrazil nad břevno. Nebezpečný byl pro domácí obranu Thomson, po jehož centru dostal míč Suso, hlavičkoval však nepřesně. Obvyklou střeleckou formu neměl ani Kris Boyd, který zahodil zajímavou příležitost po přihrávce Millera. Po zbytek první půle už měli jasnou převahu hosté, gól však z ní nevytěžili.

Neprosadil se Kingston a v největší šanci první půle ani Thomson, který dokázal projít do pokutového území, ale po jeho zaváhání zachránil Rangers gólman McGregor. Do druhé půle vstoupil na straně domácích snad jiný tým, hned od úvodních minut bylo vidět velké zlepšení, skvělý MacDonald však zabránil gólu po hlavičce Millera. Překvapit McGregora se z velké dálky pokoušel Bouzid, míč ale proletěl nad bránou.

Domácí příznivci se vedoucí branky dočkali v 54. minutě, po centru Thomsona se hlavičkou prosadil do té doby nevýrazný Lafferty. Zvýšit vedení mohl po pár minutách sám Thomson, míč ale trefil pouze brankovou konstrukci a McCulloch v další šanci mířil mimo bránu. Po 84. minutách však bylo rozhodnuto, Jonsson totiž v pokutovém území poslal k zemi Naismithe a Miller se z penalty nemýlil.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele