základní část, 32. kolo
03.04.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Hamilton Academical 1:0

Jezdci sice tentokráte nerozdrtili soupeře stylem k.o. a rozhodně nenaplnili předpoklady jasného favorita, ovšem na body to přeci jen stačilo. Po minulém výprasku s nováčkem ze St.Johnstone se alespoň částečně oklepali díky rychle vstřelené brance a s bravurou zkušeného mazáka dotáhli těsný výsledek až do konce.

Předloňského novice však tato prohra příliš mrzet nemusí, přeci jen se s ní celkem počítalo. V tabulce si udržel pohodlné deváté místo a i když se náskok na sestupovou poslední pozici snížil, s osmi body se stále dá žít v dalším průběhu celkem klidně. Jezdci si prozatím udrželi odstup od Celticu a musel by se stát zázrak, aby jim titul unikl. Náskok totiž mají třináctibodový a to je zřejmě pro všechny příliš velké sousto.

Proti Hamiltonu domácí rozhodli už po deseti minutách hry, kdy se trefil Maurice Edu, Hamilton ani přes veškerou snahu už srovnat nedokázal. Přitom bez šancí úplně nebyl, několikrát zklamal hlavně Flavio Paixao. Naopak mezi třemi tyčemi zase většinou vynikal brankář Tomáš Černý, který pil krev hlavně dvojici Steven Davis - Nacho Novo. První možnost si vypracoval Kenny Miller, mířil ale vedle.

Hned na to zakombinoval s Eduem. Předložil mu přihrávku těsně před vápno a Edu levačkou minul levou tyč branky Černého. O něco později už byl mnohem úspěšnější, i nyní u toho asistoval Miller. Vše začalo u Stevena Naismithe, jenž kolmou přihrávkou do vápna uvolnil právě Millera a ten přihrávkou skrz pokutové území vyzval ke snadnému skórování americkou hvězdičku. Ta tak vsítila svou druhou branku v sezóně.

V průběhu zápasu se ozvalo zlobivé koleno nejlepšímu střelci Hamiltonu Mickaelu Antoine-Curierovi, který musel střídat. Obrovskou možnost spálil Paixao ještě v první půli. Po nahrávce Simona Mensinga se ocitl úplně sám před McGregorem, jenže nedokázal zamířit přesně a branku minul o centimetry. V dalším průběhu nejvíce řádil v dresu Accies málo efektivní Paixao, v tom domácím Boyd. Jenže stav se až do závěrečného hvizdu neměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele