základní část, 1. kolo
15.08.2009 16:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Rangers FC - Falkirk FC 4:1

Gól McCullocha, dvě trefy Millera a pojistka z kopačky Naismithe rozhodly o vítězi zápasu mezi Rangers a Falkirkem. Domácí byli jasně lepším týmem a do sezóny vkročili výhrou 4:1.

Přitom první střelu na bránu si připsali hosté, gólman McGregor se ale překvapit nenechal. Rangers se vedení ujali ve 14. minutě hry, kdy McCulloch vybojoval míč a dalekonosnou ránou do horního rohu brány Falkirku nedal Olejnikovi šanci. Boyd poté otestoval Olejnika střelou z okraje pokutového území, ale vedení nezdvojnásobil.

Falkirk se obdrženým gólem nenechal rozhodit, O'Brien nacentroval do pokutového území a Finnigan přesným zakončením vyrovnal na 1:1. Chvíli po půlhodině hry se ale vedení znovu ujal favorit zápasu. Nejprve Fleck našel Millera, jeho střela ale letěla těsně mimo Olejnikovu bránu. Hned z další šance se ale skotský střelec už nemýlil, když si naběhl na centr Davise a hlavičkou svoji příležitost proměnil.

Olejnik do konce poločasu ještě Falkirk několikrát podržel, zvláště při střele Boyda. Hosté hráli ve druhé půli aktivněji, domácí fanoušky vystrašila zejména dalekonosná rána Marcety, kterou však McGregor pokryl. V 72. minutě ale Miller využil své rychlosti a skvělého výběru místa a sám proti brankáři se nemýlil, 3:1.

Rangers si už utkání hlídali a v 83. minutě navíc další šanci proměnil Naismith. V nastavení mohl Miller dosáhnout svého hattricku, ale houf obránců Falkirku jeho střelu zastavil. Rangers i tak bohatě stačila výhra 4:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele