základní část, 27. kolo
28.02.2010 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Celtic FC 1:0

Vedoucí tým tabulky skotské Premier League Rangers udělali další rázný krok za obhajobou titulu, v nedělním Old Firm derby proti Celticu totiž i s notnou dávkou štěstí zvítězili gólem Edua z poslední minuty hry 1:0.

Úvodní příležitost měli přitom hosté, hned v první minutě mohl Celtic poslat do vedení Keane, McGregor ale jeho střelu vystihl. Hra se poté přesunula na druhou stranu hřiště, kde se k míči dostal Boyd, mířil ale jen do postranní sítě. Utkání bylo tak jako vždy hodně vyhrocené a v prvních deseti minutách hry viděli hráči dvě žluté karty.

Bougherra dostal kartu za tvrdý faul na Keana a na druhé straně viděl žlutou Fortune za úmyslnou hru rukou. Prvních patnáct minut bylo hráno ve velké rychlosti a Keane mířil z volného kopu těsně nad bránu Rangers. Z gólu Rangers se o chvíli později radoval Edu, který dostal míč do sítě, rozhodčí ale branku neuznal. Rangers mohli deset minut před koncem první půle děkovat McGregorovi, který zastavil gólovou střelu Keana.

Těsně před koncem prvního poločasu mohl Fortune zajistit vedení Celticu, když překonal Weira i Bougherru, ve velké šanci ale jen mířil vedle. Krátce po přestávce mohli jít naopak do vedení domácí, gól měl na kopačce Boyd, ale v poslední chvíli zasáhl náhradník Rogne. Rangers se chvíli poté dožadovali pokutového kopu kvůli souboji Edua s Hinkelem, rozhodčí ale faul neviděl.

Nebezpečnou střelu vyslal na bránu Celticu Davis a Boruc měl co dělat, aby míč nepustil. Na druhé straně promrhal svoji příležitost N'Guemo. V 66. minutě však přišla pro hosty pohroma, protože Brown fauloval Laffertyho a rozhodčí nečekaně ukázal dokonce červenou kartu. Vyloučení Celtic zasáhlo a Rangers měli do konce zápasu převahu.

Po přihrávce Papace mířil Edu nad bránu a pár minut před koncem utkání vyrážel Boruc střelu Papace. Rangers přesto dotáhli zápas do vítězného konce, poslední příležitost v utkání měl v nastavení Boyd, míč zůstal po zásahu Boruce na čáře a Edu neměl problém dopravit ho do sítě. Rangers tak mají díky výhře 1:0 nad Celticem v tabulce znovu náskok deseti bodů a hostům se vidina titulu vzdaluje.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
klokan.paul

1:2

Reagovat
Devil

Parada!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele