základní část, 30. kolo
07.04.2010 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Aberdeen FC 3:1

Fotbalisté Rangers udělali další krok k titulu a díky třem bodům proti Aberdeenu jsou velmi blízko. Titul si mohou zajistit již v příštím kole. Pokud svého soupeře porazí a Celtic nezíská ani bod, nebude o čem diskutovat. Nicméně i tak už Jezdci o titul na 99% nepřijdou a mohou v klidu dohrávat sezónu. Aberdeen zůstává osmý.

Na půdě favorita Aberdeen úplnou ostudu neudělal, dlouho bojoval alespoň o bod a díky útočným výpadům mu k tomuto cíli opravdu nescházelo příliš mnoho. V domácím dresu se tentokráte prosazovala osvědčená jména, jednu trefu vsítil Kyle Lafferty, jinak největší postava čtvrteční dohrávky, ten rozhodující gól dokázal dát Kenny Miller.

V dresu Aberdeenu po celý zápas nejvíce kousal Darren Mackie, který asi dvacet minut před závěrečným hvizdem snížil a dal ještě hostům naději. Nicméně Jezdci opravdu rozhodli až ve druhé polovině závěrečného dějství, do té doby dokázali dát jen jednu branku. V půlce úvodního poločasu otevřel skóre Steven Davis, jenž napřáhl z dobrých 20 metrů a jeho prudká pravačka našla v brance nehlídané místo - 1:0.

Jezdci dominovali po celý první poločas a tlačili též na začátku toho druhého. Po deseti minutách hry spálil obrovskou tutovku Sasa Papac, který zblízka nepochopitelně přestřelil branku Jamieho Langfielda. V 65. minutě napřáhl z hranice vápna Lafferty a přesně kolem pravé ruky hostujícího gólmana zavěsil do dolního růžku. O tři minuty později vykřesal naději Mackie. Ten usměrnil pohodlně balón do sítě po centru MacLeana.

Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uklidnil celý Ibrox Park pohotovou ranou zabiják Miller, který doklepl po zemi míč z rohového kopu Davise - 3:1. V závěrečné kole se Jezdci budou prát o titul na hřišti Dundee United, kterému vzrostlo sebevědomí, Aberdeen zakončí závěrečnou část v přímém souboji o sedmé místo doma s nováčkem ze St.Johnstone.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele