základní část, 29. kolo
09.03.2010 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Rangers FC 0:2

Jezdci udělali výrazný krok za obhajobou titulu a v dohrávce dokázali zvítězit v Rugby Parku nad domácím Kilmarnockem, který tak prohloubil krizi z minulých kol. Rangers si vytvořili na čele třináctibodový náskok a pět kol před koncem se bude soupeřům tato ztráta již velmi těžko dohánět. Killie sice bojovali, jenže třetí duel v řadě nedokázali vsítit ani branku a stále se tak nacházejí na devátém místě s šestibodovým odstupem od sestupové pozice.

Přitom se pro ně duel od začátku vůbec nevyvíjel špatně, až do 55. minuty drželi nerozhodný stav. Jenže pak jejich obranu pokořil veterán-obránce Steven Whittaker a o pět minut později zasadil rozhodující úder tradiční kanonýr Kenny Miller. Domácí se na žádnou odpověď nezmohli a proti dalšímu těžkému sokovi prohráli potřetí v řadě. Nicméně brankář Jezdců Alan McGregor úplně bez práce nebyl a musel předvést několik vynikajících zákroků.

Hned na úvod se pokusil dát svou stou branku v SPL Kris Boyd, jenže po přihrávce Kennyho Millera poslal lob nad branku gólmana Camerona Bella. Na druhé straně zachyboval obrana Rangers a do šance se řítil Mehdi Tauil, nicméně včasně byl u míče McGregor. Hned na to vyslal povedený pokus na branku hostů také Manuel Pascali, jenže ani on skóre neotevřel. Do poločasu zahrozili hosté ještě jednou, těsně před přestávkou zlikvidoval McGregor možnost Christoperu Maguiremu.

Avšak první čtvrthodina druhého dějství patřila Rangers a v dalším průběhu se spíše dohrávalo. Nejprve se ocitl ve stoprocentní příležitosti Boyd, ovšem z brankové čáry dokázal vykopnout Hamill. Za necelých pět minut se však skóre měnilo. Po odvážném průniku a následném centru Sasy Papace hlavičkoval pouze do vzduchu Tim Clancy a rozběhnutý Whittaker doběhl k míči dříve než obránce Iain Flannigan - 0:1.

Posléze zaváhala obrana Killie podruhé, nechala totiž dobře vystřelit Stevena Davise, a i když gólman Bell ještě vyrazil před sebe, z následnou dorážkou Millera do horního rohu nemohl dělat nic. V dalším průběhu mohl přidat svůj druhý zásah Whittaker, avšak tentokráte Bell balón v náručí zkrotil. V závěru přibylo ostřejších zákroků, v poslední příležitosti selhal Boyd, stav zápasu se přeci již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele