o titul, 35. kolo
25.04.2010 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Rangers FC 0:1

Fanoušci Rangers mohou slavit, jejich oblíbenci totiž v nedělním utkání porazili na Easter Road 1:0 Hibernian, což jim stačí k obhajobě mistrovského titulu. Hvězdou Rangers je momentálně Kyle Lafferty, jehož gól rozhodl o tom, že pohár pro mistra zůstane na Ibrox Parku.

Přestože v dnešním utkání zvítězil i druhý Celtic, mohli Rangers v případě vítězství na hřišti Hibernianu podruhé za sebou slavit titul. A hosté si toho byli vědomi, už v prvních minutách hry hledal Davis nabíhajícího Edua, který v základní sestavě nahradil Bougherru. Thomsonův rohový kop směřoval od Weira směrem k bráně, Kenny Miller však přestřelil. Vedoucí gól Rangers přišel v 17. minutě, Miller našel Laffertyho, který si poradil s obranou a přesnou střelou do vzdálenějšího rohu překonal gólmana.

Za Hibernian se snažil srovnat dalekonosnou ránou Riordan, kterou si však McGregor pohlídal. Nebezpečný volný kop Thomsona prodloužil Weir a Edu v zajímavé příležitosti vystřelil nad bránu. Šest minut před koncem první půle se k hlavičce dostal Hanlon, míč však do brány nenamířil. Největší šance Hibs na srovnání však měla přijít teprve ve druhé půli, Rankin patičkou přihrál Wotherspoonovi, který však mířil mimo bránu.

Domácí měli i nadále převahu a Riordana přidržel Whittaker, rozhodčí však pokutový kop neodpískal. Na druhé straně se ke střele dostal Naismith, jenž v základní sestavě nahradil nejlepšího střelce Boyda, Smith však byl na jeho pokus z okraje pokutového území připraven. Srovnat mohl po přihrávce Nishe aktivní Riordan, McGregor ale skvěle zasáhl.

Naopak zvýšit vedení Rangers mohl Edu, míč ale proletěl jen kolem brány. Příznivci Rangers na konci zápasu trnuli po šanci Nishe, který McGregora prostřelil, rozhodčí ale viděl jeho faul na bránícího McCulloche. Rangers nakonec přežili i sérii rohových kopů a zajistili si tak svůj už třiapadesátý ligový titul.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele