základní část, 31. kolo
27.03.2010 13:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Heart of Midlothian - Rangers FC 1:4

Jezdci z Rangers jsou na domácí scéně opravdu k neporažení a vypadá to, že možná nebudou muset v nadstavbě ani příliš makat. Pokud totiž vyhrají všechny čtyři zbývající zápasy do konce ligy, vytvoří si rozhodující šestnáctibodový náskok a s ním se v pěti kláních vskutku nedá dělat nic. Po suverénním výkonu totiž ve šlágru kola vykradli stánek Tynecastle a smazali Hearts nálepku neoblíbeného protivníka.

O své výhře rozhodli zkraje druhého poločasu, když jejich třetí branku vsítil Steven Naismith. Diváci měli od začátku až do konce o zábavu postaráno, úvodní trefu viděli již po pěti minutách a tu druhou vyrovnávací po čtvrthodině. Důležitý gól vsítil přesně po půlhodině hry Kenny Miller a domácí se již z tlaku nevymanili. V tabulce proto zůstávají šestí, díky zaváhání St.Johnstone však mají vše ve svých rukách a v horní polovině tabulky zůstat klidně mohou..

Hosté přetavili úvodní tlak a první akci hned ve vedoucí branku. Po přímém volném kopu Kevina Thomsona prodloužil blíže k brance Ruben Palazuelos. U tyčky stál mladičký obránce Danny Wilson a hlavou zblízka pohodlně rozvlnil síť. Svůj první zásah v dresu Rangers také náležitě oslavil. Jenže po čtvrthodině hry byl k vidění na opačné straně velmi pozoruhodný moment, výstavní rána Santany totiž nemohla nechat klidným téměř nikoho.

Po velké chybě beka Papace se probojoval k balónu a z voleje ho napálil přímo do vzdálenější šibenice. Gólman Alan McGregor si musel připadat jako chycené zvíře v pasti, nemohl totiž dělat nic. V dalších chvílích diváci sledovali vyrovnaný průběh, misky vah však převrhl Kenny Miller na stranu Rangers v 31. minutě. Gólman předvedl dva skvělé zákroky proti Boydovi, jenže na hlavičku zkušeného kanonýra už prostě neměl - 1:2.

V dalším průběhu byli nejaktivnější Boyd a Davies, často je podporoval též Naismith. Domácí se s přibývajícím časem ze hřiště vytráceli a vše vzdali tři minuty po výměně stran. Akci založil veterán Steven Whittaker a uvolnil Naismitha, jenž se odvážným průnikem dostal až k MacDonaldovi a nedal mu žádnou šanci. Oba týmy se snažily klání spíše dohrávat a hosté drželi míč, závěrečnou trefu vsítil necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem opět Naismith.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele