o titul, 36. kolo
01.05.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Dundee United - Rangers FC 1:2

Rangers potvrdili roli favorita a ve sledovaném sobotním utkání proti třetímu Dundee United zvítězili 2:1. Hosty dostal brzy do vedení svým stým gólem v lize Kris Boyd a před přestávkou ještě zvýšil Nacho Novo, United se už na konci zápasu zmohli jen na snížení na konečných 1:2.

Oba týmy nastoupily do utkání s velkým počtem změn v sestavě a nesehranost byla znát hlavně na domácích, kteří se nedorozuměli už po dvou minutách hry a inkasovali brzký gól. Fleck poslal míč Boydovi, který střelou do vzdálenějšího rohu brány nejen zařídil Rangers vedení 1:0, ale byl to i jeho jubilejní 100 gól za tým z Ibrox Parku ve skotské Premier League. Šance United na vyrovnání chvíli poté dostaly další trhlinu, zkušený Cadamarteri totiž nešťastně upadl a musel ho nahradit Dow.

Rangers se mohli dostat i do dvougólového vedení, střelu Flecka však na brankové čáře zastavil nic netušící Kenneth. Hosté ovšem také přišli o hráče, zraněného Thomsona musel nahradit Beasley a Rangers na několik minut ztratili svoji převahu. Právě, jak se zvyšoval tlak United, Rangers nečekaně udeřili, Novo získal míč a z otočky trefil přesně vzdálený roh brány, 2:0. Hostům byl navíc před koncem první půle upřen pokutový kop, Hill totiž očividně držel Boyda za dres.

United do druhé půle vstoupili aktivněji, Casalinuovo však pod tlakem mířil mimo bránu. Domácí svůj tlak dlouho nedokázali zúročit a v útoku příliš nebezpeční nebyli. Když už se do zajímavé šance dostali špatnou hlavičkou Weira, Robertson bránu netrefil. Snížit se jim povedlo až v 80. minutě, kdy se hlavou prosadil Casalinuovo. United se snažili srovnat, střelu Robertsona však Alexander chytil a Down mířil nepřesně, utkání tak skončilo vítězstvím Rangers 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele