základní část, 33. kolo
14.04.2010 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Rangers FC 0:0

Dundee United dokázali udržet s favorizovanými Rangers bezbrankovou remízu a mírně tak zpomalili jejich jízdu za mistrovským titulem. Přestože měli hosté převahu, nedokázali své šance proměnit, k obhajobě titulu jim však chybí už pouze pět bodů.

Už po pěti minutách hry musel Kovačevič faulovat nebezpečného Laffertyho, volný kop Davise však letěl jen mimo bránu. Další zajímavější příležitost se zjevila až po dalších deseti minutách, kdy Kennethovu dalekonosnou střelu musel vyrážet McGregor a míč vykopával Bougherra. Tempo zůstalo i nadále hodně rychlé, obě strany si však vypracovalo málo střeleckých příležitostí, pokud nepočítáme nepřesnou ránu Whittakera z 24. minuty. Krátce po půlhodině hry získal Cadamarteri na okraji pokutového území míč od Buabena, bránu však svoji střelou nenašel.

Hned z další akce musel McGregor vyrážet střelu Sandazy, na druhé straně však ještě lepší zákrok předvedl Perniš po povedeném míči od Millera. Ihned po startu druhé půle mířil Edu jen těsně mimo, Rangers však měli trvale tlak a čekalo se, kdy už některý gól padne, neprosadil se však ani Lafferty. Příležitost tak dostali po hodině hry domácí, když se v pokutovém území uvolnil Cadamarteri, šanci však trestuhodně zahodil nepovedenou střelou.

Utkání bylo v posledních třiceti minutách hodně zajímavé, McCulloch jen těsně netrefil bránu a na druhé straně se po přesném centru Myrieho-Williamse mezi tyče netrefil ani Sandaza. V 70. minutě však rozlícený Kovačevič kopnul do Laffertyho a viděl červenou kartu, domácí tak dohrávali pouze v deseti lidech. Hosté měli od této chvíle ještě větší převahu, Miller však znovu nenašel bránu.

Perniše po dlouhé době otestoval až střídající Boyd, slovenský brankář ale míč vyrazil. Volný kop poté zahrával Edu, ale naložil s ním špatnou střelou nad bránu. V posledních minutách hry už Novo míč do brány dostal, rozhodčí však viděl ofsajdové postavení Boyda a gól neuznal. Ani v největší příležitosti utkání se hosté neprosadili, Miller mohl rozhodnout, ale trefil jen brankovou konstrukci.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele