základní část, 10. kolo
15.12.2009 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Dundee United - Rangers FC 0:3

Fotbalisté Glasgow Rangers dokázali v tabulce poskočit na první místo před vedoucí Celtic a po velmi přesvědčivém výkonu v dohrávce na hřišti Dundee ukázali po dlouhé době svou sílu. Po nepovedeném účinkování v Lize mistrů, které dopadlo absolutním krachem, může alespoň s větším klidem bojovat o ligový titul. Do těsného vedení se dostali Jezdci ještě v poločase, další dvě branky přidal po změně stran tradiční ostrostřelec Kenny Miller.

Dundee proto propáslo možnost poskočit na třetí místo a dotáhnout se právě na Rangers na pouhý bod, nutno ale uznat, že na úterního soupeře tentokráte nemělo žádný nárok. Oba týmy vlétly do utkání jako zběsilý, první možnost si po pár minutách vypracovali hosté. Od začátku byl totiž hodně aktivní DaMarcus Beasley, který vypálil levačkou na gólmana Nickyho Weavera, ten ale vyrazil a pozdější hrdina Miller se tentokráte k dorážce nedostal.

Rangers následně útočilo dál, konkrétně veterán Lee McCulloch, avšak z voleje umístil míč pouze vedle pravé tyče Weaverovi klece. O něco později se Dundee dožadovalo penalty, když se do pokutového území vtěsnal Jon Daly a byl lehce stažen obráncem Sasou Papacem, píšťalka sudího přesto zůstala němá. United mohlo otevřít skóre po rohovém kopu, pokus Garyho Kennetha ale minul horní tyčku a proto se ihned poté radovali hosté.

Kirk Broadfoot podržel balón a uvolnil rozběhlého Američana Beasleyho, jenž jako vítr prosvištěl vápnem a umístěnou ranou pokořil bezmocného Weavera. Hned poté se pokutového kopu dožadoval doposud vedoucí mančaft, i tentokráte ale zůstal sudí po faulu na Boyda zcela klidný. Na druhé straně otestoval gólmana Alexandra přízemním pokusem Daly, snaha ovšem byla marná.

Daly zahrozil i na začátku druhé půle po rohu Paula Dixona, jenže hlavou mířil příliš vysoko. Po necelé hodině hry i přes domácí snahu navýšil náskok svou úvodní trefou Miller. Po neskutečně drzém průniku Nova zvýšil pohodlně těsné vedení - 0:2. Jezdci od této chvíle soupeře k ničemu nepustili, naopak si vytvářeli další vyložené možnosti. Proti hlavičce Madjida Bougherry robinsonádou zasáhl Weaver, svou dominanci předvedl i proti dalšímu hlavičkovému pokusu Boyda. Jenže čtvrthodiny před koncem byl nakonec překonán, tlak Rangers završil střelou do šibenice Miller.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kežby Dundee vyhráli ale vidim to na plichtu. Typ: 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele