základní část, 13. kolo
28.11.2009 13:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Rangers FC 1:0

Aberdeen ukázal v zápase proti Rangers velkou sílu, i v deseti hráčích se domácím podařilo po dlouhé pětadvacetizápasové šňůře ukončit neporazitelnost Rangers v domácí lize.

V prvních minutách hry mířil po rohovém kopu Flecka pouze nad bránu McCulloch. Na druhé straně unikl Pawlett, ale jeho střela byla sražena na roh. Po jedenácti minutách hry střílel z volného kopu Mulgrew jen těsně mimo. Vedoucí gól Aberdeenu přišel po přihrávce Patona, který našel před bránou Millera, jenž už dokázal prostřelit gólmana McGregora. Blízko vyrovnání byl po střílené přihrávce Boyda Lafferty, bránu ale přestřelil.

Do dobré šance se krátce po startu druhé půle dostal Boyd, jeho pokus ale dokázal zablokovat bránící Foster. Z dálky zkoušel štěstí McCulloch, míč ale dokázal brankář Langfield vyrazit. Manažer hostí Walter Smith o poločase nahradil nevýrazného Laffertyho Millerem, ovšem šance se spíše rodily na druhé straně. Hráči Aberdeenu byli uvolnění, což bylo vidět například na technických kouscích Pawletta z 56. minuty. Třicet minut před koncem utkání ale pro Aberdeen přišla rána, bojovný Kerr, který několika zákroky držel domácí ve vedení, byl po druhé žluté kartě za faul na Naismithe vyloučen.

Smith se ještě rozhodl posílit ofenzivu Novem, který nahradil McCullocha, domácí ale díky technicky zdatným Mulgrewovi, Youngovi a Pawlettovi drželi míč a frustrovali zoufalé hosty. Tři minuty před koncem nebezpečně střílel právě Novo, Mulgrew ale předvedl dobrý obranný zákrok a míč dostal do bezpečí. Navzdory poslední střele Boyda zůstal Langfield nepřekonaný a Rangers tak poprvé od března znají ve skotském fotbale přemožitele.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele