základní část, 6. kolo
21.09.2008 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Motherwell FC 2:1

Rangers jsou i po šestém ligovém kole na čele tabulky nejvyšší skotské soutěže. Rozhodlo o tom vítězství 2:1 nad Motherwellem. Všechny tři góly padly až v druhé půli utkání, za Rangers se trefili Davis a Novo, za hosty poté už jen snižoval Clarkson.

Po dnešním zápase drží Rangers sérii 21 domácích utkání bez prohry. Motherwell je velkým zklamáním letošní sezóny, dlouho ale proti vedoucímu týmu tabulky držel bezbrankový stav. V sestavě Rangers nemohl kvůli kartám nastoupit Saša Papac a na postu levého obránce proto do zápasu vyběhl Kirk Broadfoot. Už na začátku zápasu měli domácí velkou šanci, Millerovu střelu ale gólman Smith vyrazil.

O několik minut později měl Miller další příležitost, znovu ale Smithe neprostřelil. Po chytré přihrávce Boyda měl tentýž hráč další šanci ohrozit bránu Motherwellu, Smith ovšem vyběhl, zmenšil Millerovi prostor ke střele a útočník Rangers mířil vedle. I když Motherwell vsadil na ofenzivní rozestavení, na hře to nebylo poznat a tým kouče McGheeho převážně jen bránil.

I ve druhé půli se Motherwell snažil udržet bezbrankový stav, což se mu podařilo jen do 57. minuty. Kris Boyd našel volného Millera, který připravil svojí přihrávkou gólovou šanci pro Davise, jenž si s ní poradil, 1:0. V 69. minutě měl Motherwell největší šanci na vyrovnání stavu, Clarksonovu střelu ale zázračně vytěsnil mimo bránu gólman Neil Alexander.

Ovšem v 76. minutě vedli domácí již o dvě branky, po přesné přihrávce Millera zakončoval Novo. Motherwell stihl snížit vedení Rangers v 87. minutě, kdy přesně střílel Clarkson, na tom, že si Motherwell odveze z Ibrox Parku prohru, to ale nic nezměnilo.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele