základní část, 19. kolo
20.12.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Hibernian FC 1:0

I když se Rangers s houževnatě hrajícím Hibernianem natrápili, brali všechny tři body za hubenou výhru 1:0. Jediný a tedy i vítězný gól zápasu má na svědomí kanonýr domácích, Kris Boyd.

Rangers přitom mohli jít do vedení už v šesté minutě, kdy Mendes přesným pasem našel Boyda, ale jeho ránu zastavil brankář Ma-Kalambay. Po čtvrthodině hry měli šance Broadfoot a Mendes, první gól zápasu však stále nepadl. Ve 24. minutě poslal Lafferty nebezpečnou přihrávku Millerovi, ten ale přestřelil.

Chvíli před poločasovou přestávkou se do úniku dostal hostující Colin Nish, předností vysokého útočníka však není rychlost a střela z dálky McGregora nevystrašila. Poslední příležitost Rangers v prvním poločase měl Ferguson, mířil však vedle.

Hibernianu se nedařilo na delší dobu udržet míč a Nish byl proto nahrazen Pinauem. Domácí se vedení ujali v 61. minutě, kdy se po přesném centru Laffertyho trefil Boyd, do vzdálenějšího rohu Ma-Kalambayovi sítě. Rangers měli další šance, gól je očividně povzbudil, s proměňováním ale měli problém. Velkou příležitost dostal Whittaker, ale i on ji zahodil. Hibs mohli naopak vyrovnat. Po centru O'Briena ale mířil Fletcher hlavičkou jen do McGregora. O'Brien měl poslední větší šanci Hibs k vyrovnání, mířil ale mimo bránu. Rangers tak ukořistili tři body, díky výhře 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele