základní část, 30. kolo
21.03.2009 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Rangers FC - Heart of Midlothian 2:2

Naděje Rangers na ligový titul se znovu o kus vzdálily, kvůli nečekané domácí remíze s Heart of Midlothian. Rangers přitom po první půli vedli brankami Laffertyho a Fergusona už 2:0, v rozmezí tří minut však Hearts dokázali náskok smazat.

Rangers dostali už před zápasem špatnou zprávu, že Bougherra ani Broadfoot nebudou kvůli zranění k dispozici a navíc Weir je suspendován a do zápasu nemohl být nominován. Walter Smith proto musel improvizovat a do obrany postavil McCulloche. Na křídle nastoupil místo Millera překvapivě Beasley, Boyd se však vrátil do sestavy a postavil se do útoku k Laffertymu.

Už v deváté minutě hry udělal chybu Obua a nabídl přihrávku Beasleymu, jenž ihned našel Laffertyho. Reprezentant Severního Irska se nebál vystřelit a zdálky překonal gólmana Hearts, McDonalda. Rangers poté dál kontrolovali hru, pokusy Whittakera, Beasleyho, ani Fergusona však gólem neskončily.

Ve 35. minutě domácí celek utrpěl těžkou ztrátu v podobě zranění Laffertyho, kterého musel nahradit Novo. V posledních vteřinách první půle přišel gól Rangers na 2:0, když Mendes našel Fergusona a kapitán domácích se nemýlil. O přestávce udělali změnu jen hosté, do druhé půle místo Cesnauskise vyběhl Elliot.

Rangers vypadali, že si zápas už jen užívají a střela Nova lízla tyč McDonaldovy brány. Pár minut po hodině hry však přišla černá chvíle domácího celku. Nejprve v 64. minutě po rohovém kopu Aguiara dostal míč na hlavu Karipidis a ani Beasley nestačil jeho střelu zastavit.

O tři minuty později dostal po dobré práci Elliota a Obuy míč Palazuelos a vyrovnal na 2:2. Rangers si do konce zápasu nedokázali vypracovat další příležitost, naopak Elliot byl v posledních minutách blízko gólu, také díky McGregorovi však Rangers ubránili remízu 2:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hearts

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele