základní část, 17. kolo
06.12.2008 16:00 CET
7 : 1
(2:1)

Reportáž

Rangers FC - Hamilton Academical 7:1

Horší zápas ve Scottish Premier League už Hamilton asi nezažije, v zápase se mu od druhé minuty nedařilo vůbec nic, o čemž jasně hovoří i konečný výsledek. Přitom Hamilton v utkání vedl, ve zbytku zápasu však inkasoval rovnou sedmkrát a odjel z Ibrox Parku z výpraskem 1:7.

Rangers si tak po porážce s Hearts z minulého týdne pořádně napravili chuť, týmu také pomohl návrat několika hráčů do sestavy. Miller, Papac, Davis a Beasley nastoupili už od začátku utkání. Hamilton do zápasu vstoupil nejlépe, jak mohl a po dvou minutách hry zmrazil Ibrox svým lobem McArthur. Na druhé straně musel po střele Millera zasahovat český gólman Tomáš Černý, už v 11. minutě ale inkasoval. Whittakerův centr zpracoval Ferguson, posunul míč Millerovi a ten srovnal stav na 1:1.

Ve 28. minutě se Rangers dostali do vedení 2:1. Tentokrát Miller přihrával a na Boydovu střelu do pravého spodního rohu brány Černý nedosáhl. Další velkou šanci dostal po přihrávce Bougherry Ferguson, Černý ale skvěle zasáhl. O pár minut později Boyd trefil tyč, i když se zdálo, že byl v ofsajdu. Na gól ale dlouho nečekal, v 52. minutě byl faulován v pokutovém území Canningem, který obdržel červenou kartu a kopala se penalta. K té se postavil sám Boyd a bez problémů vsítil třetí gól Rangers.

V 62. minutě si Boyd připsal hattrick. Míč letěl po pokusu Fergusona napříč pokutovým územím a Boyd se z malé vzdálenosti nemýlil. Svůj debutový zápas za Rangers odehrál španělský mladík Aaron, který na hřiště nastoupil v 79. minutě. Už o minutu později padl další gól. Lafferty nahradil Boyda, ale kanonáda přesto pokračovala. Díky dobré práci Nova se míč dostal k novému hráči na hřišti a Lafferty zvýšil na 5:1. Dvě minuty před koncem zápasu vstřelil svůj gól i Novo a ještě v posledních vteřinách hry zvýšil na konečných 7:1 přesnou střelou Davis.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele