o titul, 37. kolo
16.05.2009 13:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Aberdeen FC 2:1

Rangers se ve vypjatém utkání proti Aberdeenu radovali z výhry 2:1 a až do nedělního zápasu Celticu se nyní posunuli znovu na první ligovou příčku. Utkání okořenily také dvě vyloučení, hned v první půli.

Domácí celek si šel od začátku utkání pro tři body, což bylo vidět na snaze hráčů Rangers. První střelu si připsal Lafferty, mířil ale vedle brány a o chvíli později nedosáhl Boyd na centr Davise. Už v sedmnácté minutě hry ale přišla první tvrdá rána pro Aberdeen. Po kontaktu s Mulgrewem zůstal ležet na trávníku Lafferty a rozhodčí ukázal faulujícímu hráči červenou kartu, přestože ze záznamu se zdálo být vyloučení velice přísné.

Davisovu střelu nešťastně zblokoval spoluhráč Papac a tentýž obránce Rangers mířil o chvíli později jen do rukavic gólmana Langfielda. Pět minut před koncem první půle, která mnoho fotbalové krásy nenabídla, požadoval Langfield ošetření po kontaktu s Bougherrou, což alžírský obránce nevydržel a za nesportovní chování byl vyloučen.

Pawlett mohl po startu druhé půle dostat Aberdeen do vedení, Alexander ale jeho pokus vyrazil mimo tyče. Na druhé straně se Lafferty v dobré šanci do brány netrefil, první gól však přišel o pár minut později. Foster se pokoušel vyklidit míč do bezpečí, ale míč usměrnil do vlastní brány, 1:0.

Hned o dvě minuty později využil Miller chyby obrany a po rohovém kopu Nova zvýšil na 2:0. Snížit poté mohl McDonald, ale nedokázal zakončit. Aberdeenu se v 77. minutě podařilo už jen zkorigovat výsledek, když se po přihrávce McDonalda trefil náhradník Paton.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele