základní část, 15. kolo
22.11.2008 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Aberdeen FC 2:0

Aberdeen sice až do 52. minuty držel na Ibrox Parku bezbrankový stav, poté však udeřil Jean Claude Darcheville a v 68. minutě hry ještě zvýšil na konečných 2:0 pro Rangers Kris Boyd.

Kvůli zraněním Kennyho Millera a Stevena Davise dostali od začátku šanci Darcheville a Kyle Lafferty. Chyběli také Saša Papac a Madjid Bougherra, Lee McCulloch musel proto často vypomáhat v defenzivě. Už v prvních minutách hry to na Ibrox Parku vřelo, Andrew Considine totiž po centru Charlieho Adama zahrál nešťastně rukou, rozhodčí však pokutový kop nepískl.

O pár minut později zkusil zdálky štěstí Boyd, ale nepřesně. Dvě největší šance přišly až na konci prvního poločasu. Nebezpečnou Youngovu střelu musel vyrazit Allan McGregor a na druhé straně musel zasahovat i Langfield proti volnému kopu Adama.

Aberdeen se snažil neinkasovat, což vydržel do 52. minuty hry. Roh Adama prošel až k Darchevillovi a útočník Rangers poslal lehce míč do brány. Na druhé straně měl velkou šanci Zander Diamond, ale gól se mu vstřelit nepodařilo. Kris Boyd už se připravoval na střídání, přesto ještě stačil vstřelit gól.

Aberdeen zklamal v taktice, znovu totiž Adamův roh prošel k hráči Rangers. Lafferty prodloužil míč a Boyd hlavou zajistil vedení domácím 2:0. Ihned po gólu šel střídat a místo něj na hřiště vyběhl DaMarcus Beasley. Rangers se snažili na konci zápasu bránit a nepouštět soupeře do šancí. To se jim povedlo a slaví tak výhru 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele